Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Mathieu Van der Poel niet van start in Puivelde Koerse

Mathieu Van der Poel niet van start in Puivelde Koerse

Update: in tegenstelling tot eerder bericht vandaag gaat Mathieu Van der Poel niet van start in Puivelde Koerse. Een opgelopen blessure tijdens de mountainbikewedstrijd in Longrono gooit alsnog roet in het eten.


Persbericht Corendon-Circus:

Anders dan gepland zal Mathieu van der Poel morgen niet starten in Puivelde. Een valpartij in de rit van vrijdag in de MTB-marathon in Logroño resulteerde in een pijnlijke pols die hem evenwel niet verhinderde om de driedaagse winnend af te sluiten.

Nader onderzoek in het ziekenhuis bracht alsnog een barst in het scafoïde bot aan het licht. Om verder barsten te vermijden en een optimale genezing te garanderen, is overgegaan tot een ingreep waarbij het bot gestabiliseerd werd door het inbrengen van een schroef. Deelname aan de wereldbeker in Albstadt zal niet pijnvrij kunnen, maar komt niet in het gedrang terwijl het risico op erger letsel is uitgesloten.

Morgen deelnemen aan Puivelde Koerse is evenwel niet mogelijk zo snel na de ingreep. ‘Erg jammer’, zegt Van der Poel, die ernaar uitkeek om in de eerste wegwedstrijd meteen de degens te kruisen met onder meer Sep Vanmarcke en Lawrence Naesen en bovendien te trachten zijn vader op te volgen, 35 jaar na die zijn overwinning in Puivelde Koerse.

Eerder bericht:

Mathieu Van der Poel rijdt morgen in Puivelde zijn allereerste wegwedstrijd van het seizoen en wil 35 jaar na vader Adrie nog eens de familienaam op de erelijst zetten.

Na zijn meest succesvolle winter ooit nam Mathieu Van der Poel enkele weken rust om nadien alweer te presteren op de mountainbike. “Van 1 tot 13 mei verbleven we met Corendon-Circus op stage in Spanje. Ik maakte er ook van de gelegenheid gebruik om om de driedaagse mountainbikewedstrijd La Rioja te rijden. Het ging er lekker”, grapt Van der Poel die er de drie ritten won. “Maar nu gaat de aandacht even naar de weg in de aanloop naar enkele nieuwe wereldbekerproeven mountainbike. De wedstrijd in Puivelde komt dus ideaal. Het is een snelle koers, ideaal dus om het ritme op te drijven. Vorig jaar kende ik te veel pech. Een valpartij en drie lekke banden waren er toen te veel aan. Ik hoop dat het geluk deze keer wel aan mijn zijde staat. Ik start in elk geval met de ambitie om te winnen. Het is blijkbaar 35 jaar geleden dat mijn vader in Puivelde de wedstrijd won. Het lijkt me het ideale moment om nog eens een Van der Poel op de erelijst te zetten."


Puivelde Koerse woensdag 16 mei 2018: Start om 14 uur, afstand 169 kilometer (19 ronden).

Met veldritteams Corendon-Circus, Telenet-Fidea, Steylaerts-Betfirst en Sauzen Pauwels-Vastgoedservice

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

februari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728