Velofollies 2024

Mathieu van der Poel rondt de kaap van de 30!

Mathieu van der Poel rondt de kaap van de 30!

Mathieu van der Poel heeft deze namiddag de Brico Cross in Hulst gewonnen. Meteen zijn 30ste zege van het seizoen, waarmee hij Sven Nys evenaart. Woensdag, tijdens de Masters in Waregem, veegt de Europese kampioen Nys effectief van de tabellen.

Voor alle duidelijkheid, Roland Liboton is nog steeds recordhouder wat betreft het aantal zeges in één veldritseizoen met 32, hetzij 33 overwinningen. Maar dat van Sven Nys heeft Mathieu van der Poel in elk geval al geëvenaard. In de Hulstse Brico Cross pakte hij zijn dertigste van het seizoen. En dat mocht gevierd worden.

Van der Poel dartelde over de Hulstse wallen dat het een lieve lust was. In de eerste ronde duldde hij nog het gezelschap van broerlief David, maar zodra ook Michael Vanthourenhout vooraan kwam aansluiten en even voor David ging uitrijden, trok de Europese kampioen alleen op avontuur.

Boeiende strijd voor plaats twee

Geen mens die er nog aan twijfelde dat VDP, daags na zijn 29ste in Middelkerke, op weg was naar zijn 30ste. Michael Vanthourenhout, echt wel bezig aan een sterk seizoenseinde, drong een tijdlang aan, maar zag de Nederlander steeds verder weg rijden. Meer zelfs, de West-Vlaming werd in de strijd voor de tweede plaats nog bijgehaald door Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Tom Meeusen. Finaal zouden Sweeck en Meeusen Van der Poel flankeren op het podium.

Maar tegen dan was de Nederlandse alleskunner al een tijdje over de finish gebold, luid aangemoedigd door naar schatting 15.000 toeschouwers en met een bordje met daarop "30". Ook achteraf op het podium mocht het feestvarken de felicitaties in ontvangst nemen. Daarbij hoorde een taart én een spandoek, zoals u op de foto's merkt.

Van der Poel genoot van de 'festiviteiten'. "Het is geen geheim dat die 'dertig' een doel op zich was geworden. Dat is toch wel wat. Ik denk dat ik hiermee tot een select groepje ben toegetreden."

Evenaring Liboton?

Woensdag, naar aanleiding van de Masters in Waregem, zal Van der Poel zijn seizoenstotaal naar alle waarschijnlijkheid op 31 brengen, zondag in Oostmalle (Sluitingsprijs) kan hij afsluiten op 32. Wij hopen tegen dan uitgezocht te hebben of hij ook Roland Liboton al dan niet evenaart. En Mathieu, die hoopt op zijn beurt dat hij die 32 haalt. "Proberen doe ik zeker", klonk het kordaat."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind alle uitslagen van Brico Cross Hulst (Ned) via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!