Superprestige: Van der Poel op gelijke hoogte van Liboton

Superprestige: Van der Poel op gelijke hoogte van Liboton

Mathieu van der Poel heeft vandaag voor zekerheid gezorgd wat betreft eindwinst in de Telenet Superprestige. Daarmee rukt de Europese kampioen in de all time ranking op naar een gedeelde derde plaats, samen met Roland Liboton en Radomir Simunek senior.

Voor aanvang van de voorlaatste manche in Hoogstraten telde Wout van Aert een puntje meer dan Mathieu van der Poel, maar Van Aert past voor Middelkerke volgende zaterdag. Dan is de rekening rap gemaakt. Toch wilde Van der Poel absolute zekerheid en die heeft hij na zijn overwinning op de site van de Hoogstraatse veilinghallen.

Van der Poel totaliseert, na vijf zeges in zeven manches, exact honderd punten. Dat zijn er vier meer dan de wereldkampioen (die dus niet meer in actie komt) en 24 meer dan de nummer drie, Laurens Sweeck. Dat terwijl er volgende zaterdag nog maximaal vijftien punten te verdienen zijn.

De Nederlandse en Europese kampioen pakt zo zijn derde eindzege in de Superprestige. Eerder deed hij dat al in de seizoenen 2014-2015 en 2016-2017. Daarmee komt hij op gelijke hoogte van Roland Liboton en Radomir Simunek. Slechts twee renners doen -sinds het ontstaan van de Superprestige in 1983- nog beter: Hennie Stamsnijder won het oudste regelmatigheidscriterium vier keer, terwijl de onvermijdelijke Sven Nys maar liefst 13 eindzeges totaliseert.

Zoals Van der Poel zelf zegt. "Er kunnen de komende jaren en decennia nog veel records sneuvelen, maar aan een is geen beginnen aan: dat van Sven Nys wat het aantal eindzeges in de Superprestige betreft. Dertien keer dat regelmatigheidscriterium winnen? Daar slaagt niemand meer in!"

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind de uitslagen en standen in de Telenet Superprestige na Hoogstraten via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!