Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Eli Iserbyt zet in Hoogstraten en Middelkerke stapje terug naar beloften

Eli Iserbyt zet in Hoogstraten en Middelkerke stapje terug naar beloften

Beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt had het voorbije seizoen een contract bij de Superprestige om bij de elites aan te treden. Daar verzaakt hij nu aan voor de slotmanches van Hoogstraten en Middelkerke. "Ik wil mijn regenboogtrui tonen."

Eli Iserbyt -nog altijd maar twintig- nam voor de start van het seizoen de beslissing om bij de profs aan te treden in plaats van bij de beloften, de leeftijdscategorie waar hij zowel deze als volgende winter nog deel van uitmaakt. Nu hij wereldkampioen geworden is bij de U23, zet hij uit eigen beweging een stapje terug.

"Change of plans", klinkt het op de twitterpagina van Marlux-Bingoal. "Uit respect voor zijn nieuwe regenboogtrui, en om die zoveel mogelijk te tonen, zal Eli in Hoogstraten en Middelkerke bij de beloften aantreden in plaats van bij de elites." Het klopt inderdaad dat Iserbyt alleen in zijn eigen categorie -de beloften- de regenboogtrui mag dragen. Bij de profs gaat die eer naar Wout van Aert.

Iserbyt en zijn team kregen zowel van de organisatoren van de Superprestige als Belgian Cycling toestemming om in Hoogstraten en Middelkerke bij de beloften aan te treden. Bij de profs had de West-Vlaming dan ook geen klassement meer te verdedigen. Na zes van de acht wedstrijden stond hij er op een weinig benijdenswaardige 18de plaats. Alleen in Ruddervoorde -waar hij als zevende finishte- eindigde hij in de punten.

Ook morgen in Lille mag Iserbyt zijn regenboogtrui laten zien, maar dat was sowieso het plan. De wereldkampioen is in de DVV Trofee trouwens al zeker van eindwinst in de U23-categorie.
Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind info van Telenet Superprestige Hoogstraten via onze kalenderpagina klik
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30