Met Cant en Iserbyt twee wereldkampioenen aan de start in Maldegem

Met Cant en Iserbyt twee wereldkampioenen aan de start in Maldegem

Morgen staat in Maldegem de vijfde van zes Brico Crossen op het menu. Bij de dames kijken we uit naar Cant, Compton en Ferrand-Prévot. Bij de mannen is Wout van Aert de enige afwezige. Onder meer Iserbyt, Van der Poel en Vanthourenhout zijn er wel bij.

Sanne Cant is gemotiveerd, vertelt ze op de website van de Brico Cross. "Nee, ik heb geen last van decompressie", lacht ze. "Het is al bij al vrij rustig gebleven na mijn titel. Ik ben veel minder geleefd geweest dan vorig jaar, toen ik toch heel wat verplichtingen had. Ik heb de voorbije twee dagen gewoon kunnen trainen."

Dus wil Cant de lijn van de voorbije weken gewoon doortrekken en hoopt ze ook in de Maldegemse Brico Cross haar mooi shirt te tonen op het hoogste trapje van het podium. "Als ik het deelnemersveld zie, is er toch wel wat concurrentie. Zo staat ook mijn grote rivale van op het WK, Katie Compton, aan de start. En de Française Pauline Ferrand-Prévot, om maar die twee te noemen. Het wordt dus een interessante cross. Bovendien op een parcours waarop ik zeer graag rondfiets."

Ook Iserbyt aan de start

Met belofte Eli Iserbyt staat in Maldegem nog een wereldkampioen aan de start. Hij mag het in het Sint-Annapark opnemen tegen 's werelds beste profs, waaronder Michael Vanthourenhout en Mathieu van der Poel, de nummers twee en drie van het recente WK. Op Wout van Aert na staat trouwens de complete Belgische WK-selectie aan de start, morgen.

De belangrijkste deelnemers vindt u via onze kalenderpagina.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!