Evie Richards maakt favorietenrol waar

Evie Richards maakt favorietenrol waar

Evie Richards heeft bij de dames jeugd met grote overmacht haar tweede regenboogtrui gegrepen in Valkenburg. De Britse topfavoriete reed in de eerste ronde al weg van de tegenstand en soleerde soeverein naar de wereldtitel.

Neen, veel spanning verwachtten we vooraf niet tijdens het WK voor dames jeugd in Valkenburg. Daarvoor had Evie Richards dit seizoen al te veel geïmponeerd met een overwinning in Namen en een derde plaats in Hoogerheide. Bij de dames elite nota bene. De vraag niet wie er wereldkampioen werd, maar waar Richards haar solotocht zou inzetten.

Dat was uiteindelijk na iets meer dan zes minuten. De Nederlandse Alvarado nam in eigen land de beste start, maar na een foutje pakte Richards het heft in handen. Nog geen halve ronde later had ze al een voorsprong van meer dan tien seconden bij elkaar gereden. De Britse reed ronde per ronde verder weg en kwam uiteindelijk over de finish met 38 seconden voorsprong over de finish. Wereldtitel nummer twee voor de 21-jarige veldrijdster na een eerste regenboogtrui in Zolder. Ondanks haar overmacht had ze daarvoor wel bijzonder diep moeten gaan. Na de finish was ze zodanig uitgeput dat ze door haar verzorgers aan handen en benen moest gedragen worden richting het interviewtentje.

Het leek even of ook de tweede plek ging naar Groot-Brittannië, maar Harnden viel terug in de slotfase. Alvarado ging erover met de Oostenrijkse Nadja Heigl en de Nederlandse won uiteindelijk de strijd om het zilver.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!