Isolteam - nieuws

‘Mister Cauberg’ Lars Van der Haar bergt alle WK-ambities op

‘Mister Cauberg’ Lars Van der Haar bergt alle WK-ambities op

Drie keer was hij bij de profs de beste in de Wereldbekercross in Valkenburg, maar aan de wereldtitel denkt Lars Van der Haar niet door een blessure aan het bovenbeen. “Maar ook in topconditie had ik op dit zware parcours niet kunnen winnen.”

Mister Cauberg. Zo mogen we Lars Van der Haar toch wel noemen na drie zeges in de Wereldbeker-manche in Valkenburg. Maar aan de wereldtitel denkt de renner van Telenet-Fidea niet. “Het parcours lijkt in de verste verte niet op de omloop waarop ik heb gewonnen. Het is veel zwaarder door de weersomstandigheden. Normaal duren de inspanningen hier normaal twintig seconden, maar door de regen en het hertekende parcours is dat nu tweeënhalve minuut. Veel te lang voor mij.”

Bovendien kampt de Nederlander ook met een blessure in het bovenbeen. “Tijdens de opwarming in Nommay ben ik gevallen op de trappen. Met mijn bovenbeen kwam ik hard op een trede terecht en uit scans bleek dat ik een kneuzing van 15 centimeter in mijn spieren daaraan heb overgehouden. Vooral tijdens het aanzetten en het lopen heb ik last. Ik hoop dat het zondag zal meevallen, maar tijdens de vier verkenningsrondjes die ik vanmiddag deed, kreeg ik al last.”

Uit de weg gaan

De nieuwe blessure is de tweede tegenslag voor Van der Haar dit seizoen. Eind december kreeg hij ook nog eens af te rekenen met een opstoot van klierkoorts. “Ik ben niet de Lars die ik had willen zijn. Maar ook in topconditie had ik hier geen kans gemaakt op de overwinning. Daarvoor ligt de omloop er veel te zwaar bij.”

Dan maar kopman en topfavoriet Mathieu Van der Poel helpen aan een tweede wereldtitel? “Maar zondag zal het eerder ieder voor zich zijn. Alleen als Mathieu bij de start in de hekken rijdt, kan ik hem helpen door zo snel mogelijk uit de weg te gaan en hem te laten passeren.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930