Beloften-WK wordt duel tussen Pidcock en Iserbyt

Beloften-WK wordt duel tussen Pidcock en Iserbyt

Eli Iserbyt versus Tom Pidcock. Verwacht wordt dat de winnaar van dat duel zich ook de nieuwe wereldkampioen bij de beloften zal mogen noemen. De Belg heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop en een tweede regenboogtrui in drie jaar. “Dit is een parcours waar Pidcock het minst zijn kunnen kan tonen.”

Eli Iserbyt sprong vandaag niet op de fiets voor de officiële verkenning van het WK-parcours. Niet nodig, vond hij. “Nu ligt het heel modderig, maar tegen zondagochtend kan dat al helemaal anders zijn. Ik heb in de plaats daarvan wat sprintjes gedaan. Niet lang, maar intensief. Ik heb er vertrouwen in. Zeker na mijn overwinning in Hoogerheide zit ik nu met een goed gevoel.”

Daarin verwees de renner van Marlux-Bingoal grote concurrent Tom Pidcock, weliswaar na een valpartij van de Brit in de start, naar een tweede plek. Op uitzondering van de cross in Zonhoven, Pidcock eindigde toen vierde, stonden beide renners na iedere beloftewedstrijd waarin ze deelnamen op het podium. Straf. Wie de tweestrijd wint, wordt wereldkampioen.

"Looppasages in mijn voordeel"

“Wij zullen met twee strijden voor de regenboog”, vindt ook Iserbyt. “Maar een duel? Het parcours leent zich ertoe om alleen te rijden. En er zijn ook een paar looppassages. Dat is allebei in mijn voordeel. Eigenlijk is dit het parcours waar Pidcock het minst zijn kunnen kan tonen.”

“Op snelle parcoursen toonde hij zich steeds beter, maar in moddercrossen komt hij nog te kort. In de technische passages zal hij nog mee kunnen, maar op de zware stukken zal ik moeten proberen om hem te kunnen lossen. Maar het blijft nog altijd één wedstrijd. De vorm van de dag zal cruciaal zijn.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens

Fotoreeks verkenning van het parcours klik

Vind info WK Valkenburg op zondag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!