VIDEO: Vantourenhout, Pauwels en Iserbyt plezieren Mettepenningen

VIDEO: Vantourenhout, Pauwels en Iserbyt plezieren Mettepenningen

De GP Adrie van der Poel is ongetwijfeld een topdag in het magere seizoen van Marlux-Bingoal en Jurgen Mettepenningen, met winst van Eli Iserbyt bij de beloften en de topvijfplaatsen van Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels bij de profs.

We hebben Jurgen Mettepenningen, teambaas van Marlux-Bingoal, deze winter nog maar amper gehoord of gelezen. Maar vanavond was de Oost-Vlaming er als de kippen bij om een tweet te wereld in te sturen. "Trots op mijn renners. Proficiat met de zege Eli, met de derde plaats Michael en proficiat Kevin Pauwels, grote klasse met uw antwoord aan de bondscoach."

Iserbyt kende de voorbije weken een vormdipje, maar in de rechtstreekse aanloop naar het WK en na een deugddoende break in Spanje, lijkt de Bavikhovenaar net op tijd terug in vorm. In Hoogerheide liet de Europese kampioen een knappe zege optekenen. Oké, Pidcock kwam in de start ten val en was op achtervolgen aangewezen, maar in de finale hield Iserbyt het Britse toptalent wel knap af.

De profs trokken die positieve lijn uiteindelijk door. Michael Vanthourenhout mocht na een spannend duel met Laurens Sweeck mee op het podium, Kevin Pauwels werd na een inhaalrace mooi vijfde en antwoordt op die manier met de pedalen voor zijn niet-selectie voor het WK.

Veldritkrant.be haalde Michael Vanthourenhout na afloop voor de camera:



Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©Julien Gielen

Vind alle uitslagen en eindstand WB na Hoogerheide via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!