Hoogerheide: geslaagde generale repetitie voor zowel Van der Poel als Van Aert

Hoogerheide: geslaagde generale repetitie voor zowel Van der Poel als Van Aert

Mathieu van der Poel heeft met een solo van start tot finish de slotmanche van de Wereldbeker gewonnen. Zijn 26ste van het seizoen en een geslaagde generale repetitie voor het WK. Al geldt dat ook voor Wout van Aert met een sterke tweede koershelft...

Met een blitzstart maakte Mathieu van der Poel heel snel het verschil, daar op de Brabantse Wal. Laurens Sweeck en Tim Merlier probeerden in de aanvangsfase de schade te beperken, maar slaagden niet in hun opzet. Wout van Aert had op dat moment al helemaal geen verhaal tegen de Europese kampioen.

"Ik kon gewoon niet mee", aldus Van Aert. "Gelukkig mocht ik vanop de eerste startrij vertrekken, of ik had wel een hele slechte beurt gemaakt in de beginfase. Ongetwijfeld een gevolg van de zware trainingsweek. Pas in de tweede koershelft kwam ik er helemaal door."

Van Aert: "Onverhoopt resultaat"

En dat bleek ook uit het vervolg van de wedstrijd. Van Aert rukte op naar de tweede plaats, liet de concurrentie achter en ging met open vizier de strijd aan met de Nederlandse veelwinnaar. Van der Poel echt bedreigen zat er niet meer in, maar de achterstand van maximum 25 seconden werd in de slotronde nog herleid tot een tiental tellen. Zo blikken zowel Van der Poel als Van Aert tevreden terug op hun laatste wedstrijd in de aanloop naar het WK.

"Meer zelfs, dit is een onverhoopt goed resultaat", aldus Van Aert. "Normaal rijdt Mathieu een eind verder weg van mij. Dus dat betekent dat het goed zit met de conditie. Ik ben al even bezig met het WK en lag van Hoogerheide niet echt wakker. Mij hoor je na vandaag absoluut niet klagen."

Van der Poel: "Hopen op supercompensatie"

Maar ook Van der Poel was uiteraard meer dan opgetogen met de overwinning in de Grote Prijs van vader Adrie. "Al had ik mezelf wat op de adem getrapt met die snelle openingsronde", gaf hij eerlijk toe. "Daarna bleef het een secondenspel. Nu, ik liep niet verder uit, maar Wout kwam ook niet echt dichter. Bovendien heb ook ik een hele zware trainingsweek achter de rug. Het is nu maar hopen op de zogenaamde supercompensatie."

Achter de twee tenoren, die er alweer met kop en schouders bovenuit staken, kregen we een boeiende strijd voor de dichtste ereplaatsen tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. De West-Vlaming haalde het uiteindelijk en mocht samen met Van der Poel en Van Aert op het podium. Toon Aerts (zevende) behield zijn derde plaats in de eindstand van de Wereldbeker. En dat na eindwinnaar Van der Poel en de nummer twee, Wout van Aert.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind alle uitslagen en eindstand WB na Hoogerheide via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!