Wietse Bosmans klopt Diether Sweeck in Kasteelcross

Wietse Bosmans klopt Diether Sweeck in Kasteelcross

Geen topdeelnemersveld in de Kasteelcross vandaag. Maar wel spanning tot diep in de finale, met Wietse Bosmans en Diether Sweeck in de hoofdrol. Bosmans haalde het. Klaas Vantornout werd in de nadagen van zijn carrière mooi derde.

Na een blitzstart van Jens Dekker en Vincent Baestaens, scheidde zich vrij snel een wedstrijd een groep van zeven renners af van de rest: Klaas Vantornout en Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal), Diether Sweeck (Tüv Sud), Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea), Wietse Bosmans (Era-Circus), Rob Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) en Gianni Vermeersch (Steylaerts-Betfirst). Joeri Adams en Stijn Caluwé misten de aansluiting.

Hee veel positiewissels voorin, maar de zeven bleven lange tijd samen. Al ging stilaan wel het kaarsje van Eli Iserbyt uit. Toen hij op de koop toe ook nog ten val kwam in een van de verraderlijke grachtjes in het kasteeldomein, was het helemaal over en out. De West-Vlaming (die op een boogscheut van het parcours trouwens een supportersclub heeft) zou uiteindelijk 14de finishen.

"Geen superbenen"

Bij de zes anderen bleken Wietse Bosmans en Diether Sweeck over de beste papieren te beschikken. Maar ook zij wisselden nog een paar keer van positie en finaal zouden foutjes beslissen over winst en verlies. Bosmans trok aan het langste eind en won net als vorig jaar de Kasteelcross. „Leuke omloop”, aldus de Kalmthoutenaar. „Dit doe ik echt graag. Ik beschikte niet over superbenen, maar ik was toch goed genoeg voor de zege.”

Diether Sweeck mocht voor de tweede keer in zijn carrière op het Zonnebeekse podium, samen met de afscheidnemende Klaas Vantornout. Deze laatste baalde trouwens. „Rond half koers verloor ik in de materiaalpost tien seconden toen mijn fiets in die van Nicolas Cleppe bleef vaststeken. Zonder dat euvel had ik hier meegedaan voor de overwinning.”

Vantornout klopte wel een al even verdienstelijke Rob Peeters en Nicolas Cleppe met de derde podiumplaats als inzet. Gianni Vermeersch werd moegestreden zesde, voor Joeri Adams, Stijn Caluwé, Lander Loockx en Marcel Meisen.

Eerste voor Thalita de Jong

Thalita de Jong won voorafgaand de dameswedstrijd, meteen ook de eerste voor haar nieuwe team Experza-Footogix. Voor de Nederlandse -die past voor Nommay, maar wel hoopt op een WK-selectie, haar eerste seizoenszege. De Jong haalde het na een lange solo voor Loes Sels en Ellen Van Loy. De slecht gestarte Jolien Verschueren rukte nog op naar plaats vier, terwijl Pavla Havlikova de top vijf volmaakte.

Xander Geysels en Dante Coremans wonnen respectievelijk de junioren- en nieuwelingenwedstrijden. Geysels was beter dan Jelle Vermoote en Len Dejonghe. Coremans versloeg Thibau Nys en Yorben Lauryssen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind alle uitslagen van de Kasteelcross via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!