Bondscoach Vanthourenhout: 'BK staat los van WK-selectie'

Bondscoach Vanthourenhout: 'BK staat los van WK-selectie'

Samen met een groot aantal renners verkende ook bondscoach Sven Vanthourenhout het BK-parcours in Koksijde. De West-Vlaming blikt voor ons vooruit op de kampioenschappen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het BK voor profs.

"Ik verwacht weinig verrassingen", begint de bondscoach. "Wout van Aert is uiteraard de topfavoriet en ik vermoed dat hij zonder veel moeite zijn derde titel zal pakken. Laurens Sweeck en Toon Aerts zijn in principe de twee andere profs die het podium kunnen halen. Die jongens lieten de voorbije weken alvast zien dat ze in orde zijn."

Achter dat trio noemt Vanthourenhout vier kandidaten die kunnen duelleren voor de overige topvijfplaatsen: Daan Soete, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt zijn de grootste kanshebbers, denk ik. "Daan gaf al een paar keer een goede indruk en verwerkt vlot het zand. De drie Marlux-Bingoal renners zijn ook sterk op dreef, maar ik vrees dat ze net dat tikkeltje te kort zullen komen om op dat parcours een medaille te halen."

Vijf certitudes

Opmerkelijk: Vanthourenhout beweert dat hij richting de WK-selecties niet bijzonder veel rekening zal houden met de uitslag van het BK.

"Omdat Valkenburg een compleet ander parcours is dat dan van Koksijde. Ik heb trouwens al een pré-selectie op papier. Pas na Nommay zal ik die officialiseren. In die tijd is het hopen dat niemand zich blesseert en dat de jongens die ik in gedachten heb, bevestigen dat hun conditie oké is."

Aan veldritkrant.be geeft de bondscoach zelfs al een paar namen prijs. "Wout van Aert, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels zijn mijn vijf certitudes", klinkt het. "Voor de overige twee plaatsen heb ik nog vijf namen: in willekeurige volgorde zijn dat Quinten Hermans, Daan Soete, Tim Merlier, Jens Adams en Tom Meeusen."

Morgen blikken we vooruit naar de kampioenschappen voor de dames en jongeren.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!