Spannende strijd verwacht in Soudal Cyclocross Leuven

Spannende strijd verwacht in Soudal Cyclocross Leuven

Een week voor de nationale kampioenschappen in het veld is het militair domein in Heverlee het strijdtoneel voor de zesde manche van de Soudal Classics. Een aantal grote kanonnen mag dan wel opteren voor een extra stage, de Soudal Cyclocross Leuven belooft een spannende krachtmeting te worden, voorspellen Erwin Vervecken en Corné Van Kessel.

Wie morgen naar de Soudal Cyclocross Leuven afzakt, moet op de deelnemerslijst niet zoeken naar Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert. De Europese en wereldkampioen lassen net voor de nationale kampioenschappen nog een mini-stage in. Een aantal renners volgen hun voorbeeld, maar dat wil niet zeggen dat er de veldritfans in Leuven geen mooie cross te wachten staat.

“Integendeel”, voorspelt Erwin Vervecken van Golazo. “Vaak krijg je op zo’n momenten de aantrekkelijkste wedstrijden voorgeschoteld. Zo kregen we in Hasselt één van de spannendste crossen van het seizoen op ons bord. Op drie rondes van het einde waren er nog zes kandidaat-winnaars. Het was ook de enige wedstrijd die eindigde in een sprint met twee."


Corné van Kessel in favorietenrol

De Nederlander Corné Van Kessel behoort zondag tot het kransje favorieten voor de overwinning. De renner van Telenet Fidea Lions was eerder op het seizoen al de beste in de GP Hasselt en hoopt in Leuven dat kunstje over te doen.

“Die zege in Hasselt was voor mij het hoogtepunt van het seizoen”, blikt Van Kessel terug. “Zeker door de manier waarop. In de eerste bocht lag ik al tegen de grond, maar na een lange achtervolging zat ik halfweg cross al terug op koers voor het podium. Uiteindelijk streed ik met Toon Aerts voor de zege. Veel mooier kan het niet. Ook in Leuven verwacht ik zo’n mooie wedstrijd. Zonder een aantal toppers zal er zeker niet minder spanning zijn. Of ik als favoriet meer druk voel? Voorlopig niet. Mijn troef is dat ik altijd mijn eigen wedstrijd kan rijden."

Op nieuwjaarsdag werd Van Kessel nog knap derde in de GP Sven Nys in Baal, zijn tiende podiumplaats van het seizoen. Een bewijs van zijn regelmatig seizoen. In de wereldbeker staat de Nederlander knap vierde, net zoals in de UCI-ranking. “Die prestatie in Baal schat ik even hoog in als mijn overwinning in Hasselt. Dat ik in de UCI-ranking zo hoog zou staan, had ik nooit verwacht. Die plaats heb ik te danken aan mijn regelmaat. Vorig jaar eindigde ik maar drie keer buiten de top tien, dat wilde ik ook dit seizoen herhalen (Van Kessel eindigde voorlopig drie keer buiten de top tien, nvdr.).

Opmerkelijk: Van Kessel is één van de weinige renners die tijdens het seizoen niet kiest voor een stage. “Een bewuste keuze”, vertelt de Nederlander. “Ik kan me thuis ook voldoende focussen op mijn trainingen. Bovendien hebben Kris Wouters, mijn trainer, en ik voor een uitgebalanceerd programma gekozen.”


Foto: ©Photopress.be

Vind info van Soudal Cyclocross Leuven via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!