Happy Dog Cat

Michael Vanthourenhout houdt geen breuken over aan zijn val

Michael Vanthourenhout houdt geen breuken over aan zijn val

Op 1 januari kwam Michael Vanthourenhout ten val op de balkjes in de GP Sven Nys. Zijn rechterhand werd toen in het gips gestoken. Het team Marlux-Bingoal laat weten dat bij extra ziekenhuisonderzoek geen breuken werden vastgesteld.

De CT-scan in het AZ van Sint-Niklaas moest woensdag uitsluiten dat Michael Vanthourenhout bij zijn zware val op de balken een barst of breuk in het scafoïde had opgelopen. En dat bleek niet het geval te zijn. De gips mag van het hand, maar omwille van de opgelopen kneuzingen en verrekking traint Michael de eerstkomende dagen met een brace. Achter zijn deelname in Leuven komende zondag staat momenteel geen vraagteken meer.

Ambitie om goed te presteren in Leuven

Een opluchting, niet in het minst voor Michael zelf: “Ik voel nog wel pijn, maar ik ben blij dat er aan de binnenkant niets mis is. Ook aan al m’n ribben voel ik nog wat spierpijn. Maar ik heb gisteren alweer op de rollen gereden, en ik wil morgen nog eens ‘deftig’ buiten trainen. Ik voel me goed, zoals altijd aan het eind van de eindejaarsperiode, maar ik had in Diegem en Baal zoveel pech dat ik dat niet kon tonen. Hopelijk kan ik dat de volgende twee wedstrijden wel. Ook Leuven is een cross die me normaal wel moet liggen."

Het team geeft ook nog mee dat de reden van stilstaan in SP Diegem er kwam doordat Michael zijn knie hard had gestoten en daar even van moest bekomen.

Foto: ©Photopress.be

Vind info Soudal Cyclocross Leuven via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!