Ex-wereldkampioene Thalita de Jong maakt morgen haar comeback

Ex-wereldkampioene Thalita de Jong maakt morgen haar comeback

Ex-wereldkampioene Thalita de Jong (24) maakt morgen in Baal haar comeback. De Nederlandse werd het voorbije jaar geplaagd door aanhoudend blessureleed en debuteert in de GP Sven Nys voor haar nieuwe team Experza-Footlogix.

De laatste cross van De Jong dateert van 21 januari 2017, de Kasteelcross in Zonnebeke. De 24-jarige Nederlandse haalde het toen voor de Luxemburgse Christine Majerus en Ellen Van Loy. “Het is heel leuk om terug het veld in te duiken, maar ik start wel met een dubbel gevoel”, geeft De Jong toe. “Na een jaar waarin ik gesukkeld heb met verschillende blessures zit ik nog maar twee weken terug op de crossfiets. De dag na die eerste training was ik volledig knock-out.”

"Geen verwachtingen"

De Jong verschijnt in Baal aan de start zonder verwachtingen. “Eigenlijk ben ik nog niet klaar om wedstrijden te rijden, maar ik wil graag mijn nieuwe ploeg in beeld brengen. Ik begin zonder enige druk. Het is bijna een jaar geleden dat ik op dit niveau heb gereden. De komende weken zie ik vooral als een voorbereiding op de weg en het volgende crossseizoen. Het zal wel interessant zijn om te zien hoe lang ik maandag de intensiteit van een cross aankan. Twintig minuten? Dertig? Op training heb ik meer op techniek dan op intensiteit gefocust.”

Tijdens haar afwezigheid is de populariteit van de vrouwencross alleen maar gegroeid. “Eerlijk, het voorbije jaar ben ik er weinig mee bezig geweest. Ik was meer met mezelf bezig. De laatste weken kijk ik terug iets meer. Ik wou toch eens zien hoe de tegenstand rijdt.”

Sanne Cant schreef donderdag in Loenhout haar vierde overwinning in de IJsboerke Ladies Trophy op haar naam, zondag kan ze in Baal gaan voor vijf op een rij. De wereldkampioene stond in de GP Sven Nys al vier keer op het podium, maar kon op de eerste dag van het jaar nog maar één keer winnen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick


Vind info GP Sven Nys via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!