Wout van Aert solo naar winst in Sint-Niklaas

Wout van Aert solo naar winst in Sint-Niklaas

Geen verrassing in de Waaslandcross. Wereldkampioen Wout van Aert was oppermachtig en reed een halve wedstrijd in zijn eentje vooruit. Toon Aerts en Quinten Hermans flankeerden Van Aert op het podium. Bij de dames verraste Lucinda Brand Sanne Cant.

Eén lang lint in de aanvangsfase van de wedstrijd met zowat alle kanshebbers op de zege voorin. Behalve Tom Meeusen en Wietse Bosmans, die elkaar letterlijk onderuit reden na een paar bochten. Meeusen verzeilde helemaal achterin het 50-koppige deelnemersveld, Bosmans bleef uitgeteld liggen en gaf -gelukkig zonder breuken- snel op.

Voorin deed youngster Quinten Hermans zijn uiterste best om voor afscheiding te zorgen. En daar slaagde hij na een kwart wedstrijd in, samen met de ploegmaats Wout van Aert en Tim Merlier. "Het sein om het tempo toch hoog te houden", zou Van Aert achteraf vertellen. "Samen met een Tim op pad, was een ideaal scenario."

Half uur solo

Tot rond half koers dan, toen Van Aert het gaspedaal nog wat dieper induwde. Merlier probeerde het ontstane kloofje zelf te dichten, maar verslikte zich in een glibberige afdaling en zag zijn ploegmaat verder wegrijden. Ook Hermans had geen antwoord in huis. Wat volgde was een half uur durende solo van de wereldkampioen.

Achter hem ontspon zich een duel tussen Merlier, Hermans en de uit de achtervolgende groep teruggekeerde Toon Aerts. "Toen Wout verdapperde, zat ik helaas iets te ver", wist de Rijkevorselnaar. "Jammer, want ik had graag een eind langer meegegaan." Maar Aerts toonde zich in de finale wel the best of the rest, voor die andere Lion Quinten Hermans. Merlier liet zich in de slotfase nog de vierde plaats afsnoepen door David van der Poel.

Geen honderdste voor Cant

Sanne Cant ging eerder op de middag in het recreatiedomein op zoek naar haar 100ste UCI-zege, maar na een gemiste start zag ze de Nederlandse Lucinda Brand wegrijden. Tezelfdertijd leek de wereldkampioene ook geen topdag te hebben, want pas in de slotfase slaagde ze er in weg te rijden van onder meer Alice Arzuffi en Sophie de Boer.

In die slotronde leek de Lilse plots wel over superbenen te beschikken. In een mum van tijd verkleinde ze de 20 seconden achterstand tot een handvol, maar Brand nog bijbenen zat er net niet meer in. "Ach, ik wil ook niet te veel stilstaan bij die 100ste zege. Die zal sowieso ooit wel komen. Ja, toch.."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!