Rondt Sanne Cant in Sint-Niklaas de kaap van de honderd zeges?

Rondt Sanne Cant in Sint-Niklaas de kaap van de honderd zeges?

In Namen kende onze wereldkampioene een offday. Maar zaterdag in Sint-Niklaas gaat Sanne Cant opnieuw voor de winst. Als dat lukt, wordt het haar 100ste UCI-zege in haar carrière. "Geweldig moest dat lukken in de regenboogtrui", klinkt het.

Op 16 december 2008, in het Italiaanse Faé di Oderzo om precies te zijn, boekte Sanne Cant haar allereerste UCI-zege. Ze hield daar Eva Lechner achter zicht. Het was het begin van een indrukwekkende carrière en het einde is absoluut nog niet in zich.

Ruim negen jaar later staat de teller van Cant ondertussen op 99. In Sint-Niklaas kan ze de kaap van de 100 ronden. "Het is geen geheim dat ik van zandcrossen hou en ik kom dan ook graag aan de start in Sint-Niklaas. Die 100ste zeg behalen, zou het echt wel speciaal maken", blikt Cant vooruit. “Ik zal er alles aan doen om daar zaterdag in te slagen. Dat dit in de regenboogtrui is, maakt het nog geweldiger."

"Gezond blijven"

De Waaslandcross is ook voor Cant het startschot van een drukke eindejaarsperiode. “Ondanks die drukke periode, met heel wat klassementscrossen, neem ik Sint-Niklaas er toch graag bij. Iedere overwinning telt en is goed voor het vertrouwen. Bovendien heb ik begin deze maand een stevige stage afgewerkt. Het is nu belangrijk om gezond te blijven, de conditie aan te scherpen en het niveau op te krikken. Dat lukt het best door wedstrijden te rijden.”

Cant, die de Waaslandcross al twee keer op haar naam schreef, zal in Sint-Niklaas moeten afrekenen met behoorlijk wat concurrentie. Zo staan onder meer Nikki Brammeier, Ellen Van Loy, Helen Wyman, Marianne Vos en Lucinda Brand aan de start.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind info Soudal Waaslandcross via onze kalenderpagina

Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!