Happy Dog Cat

Belgische selectie WB Namen: Vanthourenhout in, Bosmans en Van Tichelt out

Belgische selectie WB Namen: Vanthourenhout in, Bosmans en Van Tichelt out

Gisteren bevestigde de Sporttechnische Commissie van Belgian Cycling de selecties die bondscoach Sven Vanthourenhout maakte voor de wereldbekermanche van zondag in Namen. Bij de profs opnieuw mét Dieter Vanthourenhout, maar zonder Wietse Bosmans.

17 profs zijn startgerechtigd voor de WB-manche van Namen, aanstaande zondag. Niet omdat ze door de bondscoach geselecteerd zijn, wel omdat ze in de top vijftig van de UCI-ranking staan, uiteraard. En daar is toch wat in gewijzigd in vergelijking met de manche van een paar weken geleden in het Duitse Zeven.

Dieter Vanthourenhout sprokkelde ondertussen opnieuw wat punten, waardoor hij gisteren -de stand op maandag telt wat startrecht in de WB betreft- net opnieuw in de top 50 stond. Vandaag is hij alweer gezakt, maar dat was dus niet meer van belang voor Namen. Het omgekeerde geldt voor Wietse Bosmans en Yorben Van Tichelt. Zij waren er in Zeven wel nog bij, maar zijn ondertussen uit de o zo belangrijke top vijftig getuimeld.

Exit Bosmans en Van Tichelt

Opmerkelijk: Bosmans staat vandaag wél in de top 50, maar dus... één dag te laat. Aan hem om zich nu te handhaven in de hoop er op tweede Kerst in Heusden-Zolder wel opnieuw bij te zijn. Voor Yorben Van Tichelt -in vrije val naar plaats 63 ondertussen- wordt dat een moeilijke klus.

Er nog steeds bij: Klaas Vantornout. Die was er een paar weken geleden nog stellig van overtuigd dat hij Namen niet zou halen, maar omdat hij door het slechte weer alsnog naar Zeven afzakte, staat hij zowaar nog steviger in de top 50. Bij de dames neemt, in vergelijking met Zeven, Kim Van De Steene in van Axelle Bellaert.

Hieronder vindt u alle selectie op een rij:Foto's: ©photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind info ifv van WB Namen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!