Velofollies 2023

Marianne Vos start haar veldritseizoen met de Scheldecross

Marianne Vos start haar veldritseizoen met de Scheldecross

Zevenvoudig wereldkampioene veldrijden Marianne Vos start haar veldritseizoen met de Scheldecross in Antwerpen. De Nederlandse bracht haar 'off-season' door in Australië en keerde afgelopen week met een hongerig gevoel terug.

Marianne Vos vertoefde voor haar periode 'off-season' in het warme Australië. Afgelopen week is ze teruggekeerd naar Nederland met een hongerig gevoel. "De cross kriebelt al een tijdje", klinkt het op de website van haar team. "Voor vertrek naar Australië had ik al even op de crossfiets gezeten. Toen begon het al te kriebelen. Ik heb toen wel wat goede trainingen kunnen doen, specifiek voor de cross. Na terugkomst stond er een mooie nieuwe crosser van Ridley voor me klaar. Die gaf meteen een vertrouwd gevoel. Het is nu zaak om dat gevoel te finetunen. Daar heb ik nog anderhalve week de tijd voor", vertelt de zevenvoudige wereldkampioene veldrijden.

'Uiteraard heb ik het veldrijden gevolgd'

Marianne Vos is duidelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in het damesveldrijden en heeft de wedstrijden ook 'off-season' gevolgd. "Uiteraard. Wat me opvalt is dat het veld bij de vrouwen meer naar elkaar toe is getrokken. Er duiken steeds weer andere namen op. Dat heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik een aantal fantastische veldritten heb gezien. Wat voor plaats er voor mij in dat veld is weggelegd, weet ik nu nog niet. De eerste wedstrijd is altijd spannend, pas daarna heb je een goede indruk van het niveau en weet je waar je staat."

De Scheldecross (DVV-trofee) in Antwerpen op 16 september wordt haar eerste wedstrijd. Vervolgens staan dit jaar alvast nog de Waaslandcross in Sint-Niklaas, de wereldbekerwedstrijd Heusden-Zolder en de Telenet Superprestigewedstrijd in Diegem op het programma.

'WK veldrijden in eigen land maakt het extra mooi'

Het spreekt voor zich dat Vos een relatief kort veldritseizoen rijdt, weliswaar met de wil zo goed mogelijk te presteren. "Ik heb eerst een aantal crossen nodig om ritme op te doen en daarna hoop ik er te staan. Het veldrijden helpt me in de voorbereiding op het wegseizoen. Maar uiteraard wil ik in die periode zo goed mogelijk presteren. Dat het wereldkampioenschap dit jaar in eigen land plaatsvindt, maakt het extra mooi. Ik hoop in de best mogelijke vorm in Valkenburg te staan."


Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D


Vind info Scheldecross Antwerpen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!