Happy Dog Cat

De aankomstzone op 'Citadelle de Namur' wordt hertekend

De aankomstzone op 'Citadelle de Namur' wordt hertekend

Op zondag 17 december vindt de zesde manche van de Telenet World Cup plaats in Namen . Het parcours op de 'Citadelle de Namur' is bijna identiek aan dat van vorig jaar. Door bouwwerken aan de Esplanade is de organisatie wel genoodzaakt de aankomstzone te hertekenen.

Aan de Esplanade op de Citadelle de Namur zijn grootse bouwwerken aan de gang. Hierdoor is de organisatie van de wereldbekerwedstrijd in Namen genoodzaakt de aankomstzone te hertekenen. Op de plaats waar vorig jaar nog het rennerspark en een deel van de materiaalpost was, zal weldra het Belgische paviljoen van de Expo van 2015 in Milaan herrijzen. "De aankomstzone zal daarom naar de overkant van de Esplanade verhuizen", legt Erwin Vervecken van organisator Golazo uit. Ook de rijrichting aan de finish verandert, want waar vorig jaar nog de laatste bocht lag, ligt nu een gigantische bouwput.

"Voor de rest blijft alles bij het oude", gaat Vervecken verder. "Aan het offroadgedeelte verandert helemaal niets. Alle vertrouwde ingrediënten van de Soudal Classics Namen blijven behouden. Na de start volgt een zware klim richting Château de Namur, om dan via een technische passage naar beneden het veld in te duiken. Tussen de twee passages in de materiaalpost moeten de renners een schuine strook overwinnen. Wie goed is, kan daar misschien een beslissende kloof slaan", kijkt Vervecken al vooruit.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Bart D


Vind meer info en stand in WB via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!