Kapermolenpark biedt kansen voor outsiders

Kapermolenpark biedt kansen voor outsiders

Het Kapermolenpark in Hasselt is morgen het decor voor de derde manche van de Soudal Classics. De Soudal GP Hasselt biedt, bij afwezigheid van enkele toppers, kansen voor outsiders. Quinten Hermans is gebrand op een knalprestatie in eigen streek en mikt resoluut op het podium.

Vermits er dit weekend geen klassementscross op het programma staat, opteerde een aantal renners om op stage te vertrekken. Toch kan de GP Hasselt een mooi deelnemersveld presenteren. “Voor de toeschouwers wordt het een interessante strijd om de overwinning”, voorspelt Erwin Vervecken van organisator Golazo. “Toon Aerts is de favoriet, maar de concurrentie krijgt een parcours op hun maat. Het wordt een open strijd met veel kandidaat-winnaars. Spanning verzekerd. Zo kregen we in Niel ook al een mooie wedstrijd.”

Quinten Hermans wil scoren dicht bij huis

Ook Quinten Hermans ziet zijn kansen in Hasselt. "In principe ben ik één van de vele kandidaten voor het podium. Het wordt afwachten hoe de wedstrijd zal verlopen. Met Mathieu (Van der Poel, nvdr) en Wout (Van Aert, nvdr) krijg je een open cross, zij nemen altijd het initiatief. Zonder hen zal het afwachten zijn wie de koers zal openbreken."

Hermans hoopt zichzelf bij de start wat te kunnen intomen."Als ik me goed voel, ben ik een renner die graag initiatief neemt. Die overmoed kan soms ook in mijn nadeel spelen. Ik ben iemand die dan sneller op kop zal rijden en dat heeft me dit seizoen al een paar keer parten gespeeld. Zo begon ik in Zeven iets te enthousiast aan de wedstrijd en heb ik mezelf een beetje opgeblazen. Eindig je vijfde, dan is dat niet zo erg. Als je voor het podium kan rijden, wil je dat niet meemaken. De Soudal GP in Hasselt is één van de weinige wedstrijden dicht bij huis. Daar wil je jezelf altijd wat meer in de kijker rijden", besluit Hermans.

Bij de dames zien we elke wedstrijd een mooie strijd en dat zal morgen niet anders zijn.

Steile helling

De steile helling in het Kapermolenpark zorgde vorig jaar al voor spectaculaire beelden, zaterdag wacht de renners daar een extra uitdaging.“Vorig jaar moesten de renners niet helemaal tot boven rijden, nu moeten ze via een hele steile strook tot de top lopen”, legt Vervecken uit. “Een bijna loodrechte muur, te vergelijken met de loopstrook in Francorchamps. Een hindernis die het voor de toeschouwers nog wat interessanter maakt en het parcours nog extra cachet geeft.”


Foto: ©Photopress.be / Tekst: Bart D

Vind meer info van Soudal GP Hasselt via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!