Walsleben wil focussen op de weg en stopt met veldrijden

Walsleben wil focussen op de weg en stopt met veldrijden

Philipp Walsleben stopt per direct met veldrijden. In onderling overleg met de ploeg heeft de 30-jarige Duitser besloten om de crossfiets aan de haak te hangen en volledig op het wegwielrennen te focussen. “Dit is een beslissing waar ik al langer mee in mijn hoofd zat”, aldus Walsleben.

In zijn beslissing om voor de weg te kiezen, ging Walsleben niet over één nacht ijs. “Het veldrijden heeft mij heel veel gegeven, maar de laatste jaren bleven de resultaten uit”, klinkt het op de website van het team. “Het is frustrerend als je leeft voor jouw sport en de beloningen uitblijven. Vorig seizoen speelde ik al met het idee om te stoppen, maar een goeie zomer en nieuwe moed trokken mij over de schreef om er nog eens volledig voor te gaan. Zonder succes. Na het Europees kampioenschap begon de molen in mijn hoofd weer stevig te draaien en de maandag na Gavere heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben 30 jaar en als ik mijn mogelijkheden op de weg wil ontdekken, dan kan ik geen maanden meer aanmodderen.”

De Superprestigewedstrijd in Gavere was dus de laatste cross van Walsleben. De Duitser kan terugblikken op een flink gestoffeerde carrière. Zo won hij onder andere zes nationale elitetitels en werd hij zowel wereldkampioen als Europees kampioen bij de beloften. “Ik ben altijd kritisch voor mezelf, maar over de ganse lijn bekeken was mijn veldritcarrière toch geen anonieme passage. Naast de behaalde titels heb ik als ‘buitenlander’ toch bijna een decennium meegedraaid in een sport die al jaren wordt gedomineerd door België en Nederland. Daar kijk ik met veel plezier en trots op terug, maar nu is het tijd voor iets anders, een nieuw doel. En laat mij duidelijk zijn: ook als het niets wordt op de weg zal ik geen spijt hebben van deze beslissing.”

Van der Poel: 'Philipp kan uitstekend uit de voeten op de weg'

Dat Walsleben een prima wegrenner is, bewees hij dit jaar nog door in de Tour du Limousin de bergtrui te winnen en een zestiende plaats te veroveren op het Duitse kampioenschap. “Ik heb gemerkt dat ik mij amuseer op de weg en dat ik goed presteer zonder specifieke voorbereiding”, vertelt Walsleben. “Ik ben dan ook benieuwd waar mijn limieten liggen als ik er wel volledig op focus.” Kopman Mathieu Van der Poel bevestigt. “Ik merk al enkele jaren dat Philipp uitstekend uit de voeten kan op de weg. De voorbije zomer had hij overigens een flink aandeel in de successen die ik op de weg boekte. Met zijn grote motor en werklust was hij een ideale ploegmaat en kon hij mij tot diep in de finale bijstaan.”

Walsleben was bezig aan zijn negende seizoen bij het team van de broers Roodhooft. “Een heel mooie tijd. Respectvol ook. Ik denk dat we elkaar altijd goed verstaan hebben. Daarom vond ik het ook belangrijk om een oplossing te zoeken die voor iedereen werkbaar is. Ik heb tijdens mijn tijd in België veel mensen leren kennen en wil uiteraard mijn naaste entourage bedanken voor alle steun doorheen de jaren. Aan het reizen tussen mijn appartement in Duitsland en dat in België komt nu een eind. Ik blijf nu in Duitsland om te focussen op de nieuwe plannen.”


Foto: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!