Mathieu Van der Poel zal geen vrijgeleide krijgen in DVV-Trofee

Mathieu Van der Poel zal geen vrijgeleide krijgen in DVV-Trofee

Europees kampioen Mathieu Van der Poel begint zondag in de VIO Flandriencross in Hamme als leider aan de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Lars Van der Haar en Toon Aerts, zijn dichtste achtervolgers, zijn echter niet van plan de Nederlander een vrijgeleide richting de eindzege te geven.

Veertien van de zeventien crossen waar Mathieu Van der Poel dit seizoen aan de start verscheen, schreef de renner van Beobank-Corendon al op zijn naam. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee is zijn dominantie nog beperkt. Na twee manches volgen Lars van der Haar, winnaar in de GP Mario De Clercq in Ronse, en ploegmaat Toon Aerts in het tijdsklassement op een beperkte achterstand: respectievelijk 14 en 21 seconden.

Het duo van Telenet Fidea Lions wil er alles aan doen om de strijd om de eindzege zo lang mogelijk spannend te houden. “Het zal heel moeilijk zijn om Mathieu van de overwinning te houden”, beseft Toon Aerts. “Maar misschien kunnen we als ploeg wel iets forceren. Lars en ik staan er op dit moment nog goed voor. We zitten nog in de beginfase van dit klassement, maar als we dit tot op het einde kunnen vasthouden, dan kunnen we zeker nog iets voor elkaar betekenen."

Ook ploegmaat Van der Haar vindt het nog wat vroeg om naar het klassement te kijken, maar ziet in de VIO Flandriencross wel mogelijkheden. “In het verleden heb ik nog nooit een goed resultaat gereden in Hamme, maar het parcours moet me wel liggen. Zitten we in de finale van de wedstrijd samen nog in een goede positie, dan kan de single track op het einde van de omloop wel een rol spelen."

Bonificatieseconden nemen

Van der Haar en Aerts hebben nog een andere mogelijkheid om Van der Poel te bestoken: de sprint om de bonificatieseconden in de tweede ronde. De eerste drie renners krijgen daar 15, 10 en 5 seconden bonus. Van der Haar: “Ik probeer altijd wel wat seconden mee te graaien. Het zijn seconden die makkelijk verdiend zijn, al zorgen ze in deze fase van de competitie nog niet voor zoveel spanning. Op het einde van het seizoen kan de druk daar wel eens groter worden.” Ploegmaat Aerts is fan van het systeem met de boni’s. “Het maakt de cross toch een beetje interessanter. Van bij het begin wordt er heel hard voor gekoerst. Van mij mogen ze daar wel wat meer aandacht aan besteden."

Foto's: ©Photopress.be / bron: Golazo

Vind info Flandriencross en klassement via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!