Van der Poel zet orde op zaken in Koksijdse zand

Van der Poel zet orde op zaken in Koksijdse zand

Na zijn -letterlijke- uitschuiver in de Superprestigemanche van Boom, zette Mathieu van der Poel snel de puntjes op de i. In Koksijde bewees de Nederlandse kampioen dat hij er momenteel bovenuit steekt. Lars van der Haar profiteerde optimaal van de dubbele pech van Van Aert en werd tweede.

Spannend was het niet, vandaag. Daarvoor was Mathieu van der Poel te sterk. Anderhalve ronde duldde hij het gezelschap van de wereldkampioen. Maar Van Aert kon het wiel van de Nederlander niet houden. Vooral in de zandpassages bleek Van der Poel superieur.

"Ik had slechte benen", bleef Van Aert zoals altijd eerlijk in zijn analyse. "Dan lukt het ook niet om vlot door het zand te rijden. Soms betert het naarmate de wedstrijd vordert. Vandaag niet. Blijkbaar was ik niet voldoende gerecupereerd van de wedstrijd in Boom, gisteren. Van der Poel is dan ook de terechte winnaar en ik zou de logische tweede geworden zijn."

Dubbele pech Van Aert

Zou... Tot hij in de voorlaatste ronde tot twee keer toe pech kende. Eerst sukkelde Van Aert met zijn versnellingsapparaat, net ter hoogte van de materiaalpost reed hij ook nog eens lek, waardoor hij rechtsomkeer moest maken om alsnog van fiets te wisselen en zo respectievelijk Laurens Sweeck en Lars van der Haar moest laten rijden.

Een moegestreden Sweeck pakte hij nog terug, maar Van der Haar liet zich de kaas niet meer van zijn brood halen en behield fraai zijn tweede plaats. Van Aert werd derde.

Wel.. vijftig seconden na Mathieu van der Poel, die toegaf maar weinig last te ondervinden van zijn ingetapete arm en schouder, gevolg van zijn tuimelperte 24 uur eerder in Boom. "Mijn bewegingsvrijheid was dan wel wat beperkt, echt problemen ondervond ik niet tijdens de wedstrijd. Ik koos voor het initiatief, omdat het toch makkelijker is om als eerste de zandstroken aan te vatten. Als je hapert, moet ook diegene die achter jou rijdt van de fiets."

Van der Poel op weg naar eerste WB-eindzege


Met zijn drie op drie verstevigt Van der Poel logischerwijze zijn leidersplaats in de Wereldbeker. "Natuurlijk is de eindzege nog niet binnen. Maar het ziet er toch goed uit. Ik hoop die lijn te kunnen doortrekken en voor het eerst de Wereldbeker te winnen."

Laurens Sweeck werd dus vierde, David van der Poel -die net als in Zonhoven een knappe race reed- vervolledigde de top vijf. Daan Soete, Quinten Hermans, Michael Vanthourenhout, Vincent Baestaens (elite zonder contract notabene) en Jens Adams bezetten de plaatsen vijf tot tien.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind alle uitslagen van WB Koksijde via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!