Koksijde: amper twee Belgische podiumplaatsen in drie wedstrijden

Koksijde: amper twee Belgische podiumplaatsen in drie wedstrijden

De junioren, beloften en dames hebben hun wereldbekermanche in Koksijde afgewerkt. Nederland (Ronhaar en Kaptheijns) won bij de junioren en dames, Groot-Brittannië (Pidcock) triomfeerde bij de beloften. De Belgen doen het met twee podiumplaatsen: belofte Eli Iserbyt en Sanne Cant.

Maud Kaptheyns is op dit moment de leading lady van het damesveldrijden. Na drie Superprestigezeges schreef ze vandaag haar eerste overwinning in de Wereldbeker op haar naam. In de Duinencross reed de Nederlandse ploegmate van Wout van Aert van start tot finish aan de leiding.

"Zoveel vertrouwen had ik voor de start nochtans niet", aldus Kaptheijns achteraf. "Maar ik ben wel heel goed in het zand en daarin heb ik vandaag het verschil gemaakt. Door mijn eigen wedstrijd te rijden en als eerste zelf het spoor te kunnen kiezen. Dat doe ik een pak liever dan moeten volgen."

Zo maakte Kaptheijns er een one woman show van. Sophie de Boer werd op ruime afstand tweede, wereldkampioene Sanne Cant werd derde, weliswaar op bijna anderhalve minuut. Cant moest trouwens tot in de laatste hectometers hard aan het werk om haar nichtje Loes Sels af te houden. Katie Compton maakte de top vijf vol.

Pidcock bevestigt

In de beloftenwedstrijd trok Groot-Brittannië aan het langste eind. Tom Pidcock haalde het na een knappe wedstrijd van de Tsjech Toupalik en onze landgenoot Eli Iserbyt. Voor de -bovendien jarige- West-Vlaming een opsteker na een verkoudheid, al was hij zelf toch niet helemaal tevreden.

Ook bij de junioren geen Belgisch succes. De Nederlander Pim Ronhaar haalde het van Ryan Kamp en Thomas Kopecky.


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind alle uitslagen van WB Koksijde via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!