Geen maat op Wout van Aert in Ardooie

Geen maat op Wout van Aert in Ardooie

Nee, Mathieu van der Poel was er niet bij. Toch schatten we de eerste seizoenszege van Wout van Aert wel degelijk naar waarde. In Ardooie stak hij er met kop en schouders bovenuit. Zei Michael Vanthourenhout achteraf: 'Hij reed vijf per uur rapper.'

Geen Mathieu van der Poel in Ardooie. De grote slokop van de eerste seizoensweken verkoos een dagje extra rust, waardoor de weg naar de zege voor Wout van Aert breed open lag. Dik twintig minuten keek de Lillenaar de kat uit de boom. Daarna draaide hij één keer het gashendel volledig open en de omvangrijke kopgroep kraakte in al zijn voegen.

Michael Vanthourenhout bood het langst weerstand, maar ook hij moest snel van tactiek veranderen. "Niet te doen", bekende de West-Vlaming achteraf. "Van Aert reed vijf kilometer per uur te rap. Die voelde zich hier echt wel in zijn sas." Vanthourenhout reed een rondje tussen Van Aert en de grote groep achtervolgers in, maar besloot rond half koers wijselijk om zich te laten inlopen door het pelotonnetje met Marcel Meisen, Gianni Vermeersch, Vincent Baestaens, Jens Adams, Toon Aerts, Michael Boros, Daan Hoeyberghs, Tim Merlier en Philipp Walsleben.

"Hier kan ik verder op bouwen"

De strijd voor de tweede plaats werd uiteindelijk nog meer dan boeiend. Uiteindelijk toonden Europees kampioen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout zich de beteren en werden respectievelijk tweede en derde, voor Meisen en Vermeersch.

Wout van Aert genoot na zijn 'tijdrit' met volle teugen van zijn eerste van het seizoen. "Natuurlijk is winnen plezant, maar ik ben misschien nog meer tevreden van mijn gevoel op de fiets. Hier kan ik op verder bouwen", klonk het bij de wereldkampioen.

Compton bij de dames

Bij de dames ging de zege naar Katie Compton. De Amerikaanse reed bijna de hele wedstrijd met een kleine voorsprong op Ellen Van Loy en Loes Sels. Kom Van De Steene werd verdienstelijk vierde. Wereldkampioene Sanne Cant gaf in extremis forfait.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick


Fotoreeks via deze link

Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!