Laurens Sweeck gaat voor derde seizoenszege in Neerpelt

Laurens Sweeck gaat voor derde seizoenszege in Neerpelt

De Grote Prijs Neerpelt trapt zaterdag de Soudal Classics op gang. Titelverdediger Laurens Sweeck hoopt in de Limburgse bossen zijn derde overwinning van het seizoen binnen te halen. Ook heel wat andere renners zijn wellicht tuk op een zege.

Na de seizoensopener begin september in Eeklo en het uitstapje naar de Verenigde Staten is Neerpelt traditioneel de gastheer voor de eerste manche van de Soudal Classics. In de Limburgse bossen krijgen de renners een technisch parcours voor de wielen geschoven, identiek aan de omloop van de voorbije seizoenen. “Als een parcours zijn nut heeft bewezen, moet je er niet te veel aan veranderen”, aldus organisator Erwin Vervecken.

Het wordt uitkijken of Laurens Sweeck zijn vroege vorm kan verzilveren en op de erelijst een twee op een rij kan scoren. De kopman van Era-Circus mag zich alvast aan stevige concurrentie verwachten. Tom Meeusen (Beobank-Corendon) mag in Neerpelt helemaal voor eigen rekening rijden en Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) startte sterk aan het seizoen met een tweede plaats in de wereldbeker als resultaat.

In het rijtje met uitdagers is het wringen. Quintens Hermans en Daan Soete (Telenet Fidea Lions) gooiden met hun jonge benen hoge ogen in de Amerikaanse crossen. Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) zal na een minder geslaagde passage in de VS gebrand zijn om zijn tweede plaats van vorig jaar te bevestigen of te verbeteren. Spanning verzekerd.

Sweeck: “Soudal Classics staan mooi op je palmares"

Laurens Sweeck zakt met veel vertrouwen naar Neerpelt af. “Mijn passage in de Verenigde Staten is meer dan geslaagd met twee overwinningen en een tweede plaats in de wereldbekerwedstrijd in Iowa. Jammer dat ik in Waterloo een mindere dag had en moest afrekenen met pech, maar ik til er niet te zwaar aan. Zonder die tegenslag zat er een veel beter resultaat in."

Een jaar geleden veegde Sweeck op het provinciaal domein Dommelhof de nul van het bord. “Zo’n eerste overwinning van het seizoen is altijd mooi. Nu kan ik al mijn derde zege van het seizoen boeken, dat is meer dan de voorbije jaren. Zonder problemen moet ik nu opnieuw meedoen voor het podium. Het technische parcours ligt mij wel. Bij de jeugd heb ik hier ook altijd mooie resultaten neergezet.

Sweeck won vorig seizoen naast de GP Neerpelt ook de GP Hasselt. Dit seizoen wil de kopman van Era-Circus opnieuw hoge ogen gooien in de Soudal Classics. “Het zijn mooie wedstrijden die goed op je palmares staan. Daarnaast hoop ik ook eens te winnen van Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert. Aan Mathieu was in Amerika niets te doen, maar hij zal ook wel eens een mindere dag hebben."

Thuismatch voor Laura Verdonschot

Bij de vrouwen zijn de ogen gericht op Laura Verdonschot. Een jaar geleden verraste de jonge Limburgse voor eigen volk met een knappe wedstrijd en een tweede plaats. Zaterdag zal de 20-jarige renster van Marlux-Napoleon Games maar al te graag een trapje hoger willen staan. Dan moet ze wel afrekenen met een internationaal gezelschap: o.a. Ellen Van Loy, Nikki Brammeier, Helen Wyman, Alice Maria Arzuffi, ...

Zeven manches

De opener in Neerpelt is de eerste van zeven manches in de zevende jaargang van de Soudal Classics. Later op het seizoen staan nog de Jaarmarktcross in Niel (11 november), de Grote Prijs Hasselt (2 december), de Wereldbekermanche in Namen (17 december), de Waaslandcross in Sint-Niklaas (23 december) en de Cyclocross Leuven (7 januari) op het menu. Traditioneel wordt op woensdag 21 februari het seizoen afgesloten met de Soudal Cyclocross Masters in Waregem.

Mountainbike koppelrit

Voor de strijd bij de jeugd, de dames en de elite losbarst kunnen de toppers van morgen hun veldritkwaliteiten tonen tijdens de jeugdinitiatie. Om 13u staat er een mountainbike-koppelrit op het programma. Recreanten krijgen dan zelf de gelegenheid om op het bosrijke parcours in Neerpelt het beste van zichzelf te geven.

Foto's: ©Photopress.be / Bron: Golazo

Vind meer info via onze kalenderpagina.
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!