Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Helen Wyman op zoek naar nieuwe partners na 8 seizoenen Kona

Helen Wyman op zoek naar nieuwe partners na 8 seizoenen Kona

Helen Wyman laat weten dat ze na 8 seizoenen Kona als sponsor gehad te hebben, op zoek moet naar nieuwe partners. Naast haar prestaties in het veld speelde deze Britse dame de voorbije jaren ook een voortrekkersrol in het proberen gelijk te trekken van het dames- en herenveldrijden.

Veldritkrant.be geeft jullie een vertaling mee van het integrale bericht van de Britse Helen Wyman:

"Aan alle goede dingen komt een einde en mijn 8 seizoenen bij Kona waren dat alleszins. Maar vanaf 1 januari 2018 moet ik op zoek naar nieuwe partners, want dan start ik met een leven na Kona. Het is een enorme teleurstelling dat ik de mogelijkheid niet heb om met het merk verder te gaan. Maar ik koester de mooie tijden en bovenal de positieve herinneringen. Ook ben ik gezegend met een sterk mij ondersteunend team, dat al in de weer is op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

En wat nu? Door de huidige situatie in het veldrijden, met kleine teams en relatief weinig kansen voor vrouwen, is de meest voor de hand liggende keuze om verder te gaan als onafhankelijk prof en een aantal partners te vinden om me te ondersteunen tijdens de volgende seizoenen. Ik hoop dat ik in het verleden een valabel rendement naar mijn partners toe heb bewezen, en dit zal – met de stijgende aandacht voor het damesveldrijden – nog beter worden.

De komende weken zal ik bekijken of er voldoende interesse is van mogelijke partners om een persoonlijk programma te bewerkstelligen. Elke geïnteresseerde partij kan mij contacteren via stefanwyman@icloud.com. Het zijn spannende tijden, waarin ik hoop blijvende relaties met merken te creëren zoals ik in de loop van mijn carrière had met verschillende belangrijke merken.

'Enjoying turn of the pedal'

Als gevolg van blessures, die ik het voorbije seizoen opliep, focuste ik op terug 100% fit worden. Ik ben blij om te melden dat dit is gelukt. Ik eindigde het voorbije seizoen met een 2de plaats in een superprestigewedstrijd (Hoogstraten, red.). Wat volgde was initiatie en trainingen cyclocross geven in het Verenigd Koninkrijk. Ik train harder dan ooit en – belangrijk – geniet ervan 'enjoying turn of the pedal'. Een training zie ik niet als een karwei en op tour zijn voor de wedstrijden zie ik niet als een opoffering. Het is een keuze, een genoegen en een privilege. De conditie zit heel goed, ‘cijfers’ zijn geweldig. En er staan nog 2 hoogtestages ingepland en een aantal wedstrijden in België in juni en juli.

Voor het seizoen 2017-2018 is gepland om te starten met 3 raceweekends in de USA, om daarna terug te keren naar Europa voor de 3 belangrijkste klassementscrossen, waarbij natuurlijk de Wereldbekerwedstrijden. Het zal een seizoen in 2 helften worden, aangezien ik vanaf 1 januari een nieuwe shirt zal dragen met mijn nieuwe partners op. En ik hoop een team van gelijkdenkende mensen samen te krijgen, die samen met mij een positieve impact op de sport kunnen hebben.

Meer aandacht voor het damesveldrijden

De laatste 4 seizoenen heb ik een deel van mijn tijd gewijd aan het helpen bevorderen van onze sport voor de volgende generatie renners, via mijn werk bij de UCI CX Commissie. Mijn tijd bij de commissie is ten einde en zoals het nu staat zal ik mijn aandacht richten op andere manieren om het veldrijden vooruit te helpen. Hoewel ik zeer trots ben op wat ik daar heb bereikt: meer kansen voor vrouwelijke renners, een enorme vooruitgang naar meer gelijkheid en veel meer aandacht voor de dames in de komende jaren. Hopelijk zet deze positieve evolutie zich voort en als de nieuwigheden in de komende weken gepubliceerd worden door UCI, zullen de renners en fans net zo enthousiast zijn als ik over de geplande wijzigingen."

'Fingers cross'

Helen vraagt dat geïnteresseerde potentiële partners haar spoedig contacteren om bijvoorbeeld al een verkennend gesprek te voeren. Ze eindigt met 'Fingers cross the next few season will be as exciting as the last few'. Wij hopen het met haar.

Archieffoto's: ©Veldritkrant.be /Tekst: Bart Desmet
Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

juni 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930