Thomas Pidcock nu ook officieel bij Telenet-Fidea

Thomas Pidcock nu ook officieel bij Telenet-Fidea

Thomas Pidcock zal zijn eerste twee beloftenjaren in het veld bij Telenenet-Fidea rijden. Dat maakte het team deze morgen bekend in een persbericht. De Brit is regerend juniorenwereldkampioen in het veld en won dit voorjaar ook Parijs-Roubaix.

De transfer is geen verrassing. Pidcock is al langer overtuigd van zijn keuze voor het team van Sven Nys. Veldritkrant.be schreef begin april al dat de de 17-jarige Brit de overstap naar de beloften zou maken bij Telenet-Fidea.

Pidcock is even getalenteerd als veelzijdig. Hij werd afgelopen veldritseizoen zowel Brits kampioen, Europees kampioen als wereldkampioen bij de junioren. In april won hij dan weer Parijs-Roubaix. Vanaf het nieuwe veldritseizoen maakt Pidcock dus deel uit van de Telenet Fidea Lions beloften, waar hij ploegmaat wordt van Thijs Aerts, Yentl Bekaert en Andreas Goeman.

Tijdens de komende maanden richt Pidcock eerst nog zijn pijlen op het WK wegwielrennen in Noorwegen, vanaf 1 oktober 2017 zal hij deel uitmaken van de Telenet Fidea Lions en dit voor twee crosswinters. “Ik heb niet zomaar voor de Telenet Fidea Lions gekozen. Dit is het beste veldritteam ter wereld, onder leiding van de beste veldrijder ooit. Ik kijk er naar uit om met de renners en staff van dit team samen te werken!”


Veel aanbiedingen


Sportief manager Sven Nys had Pidcock al langer in het vizier en kijkt er enorm naar uit om met het jonge talent samen te werken. “Tom wordt gezien als een wielertalent pur sang en heeft uit vele aanbiedingen de keuze gemaakt voor de Telenet Fidea Lions. Hij is er, net als wij, van overtuigd dat onze teamstructuur goed in elkaar zit en dat wij hem sterker en nog beter kunnen maken op crosstechnisch vlak.”

F
oto: ©Telenet-Fidea / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!