Pidcock wint in Roubaix en trekt naar Telenet-Fidea

Pidcock wint in Roubaix en trekt naar Telenet-Fidea

Hij is nog maar 17, maar zijn palmares wordt met de maand indrukwekkender. Gisteren domineerde hij de finale van de junioreneditie van Parijs-Roubaix. Heel binnenkort tekent hij overigens een contract bij het Telenet-Fideateam van Sven Nys.

Knappe koers van Thomas (die liever wordt aangesproken als Tom, red) Pidcock in Roubaix, gisteren. De jonge Brit stuurde een ploegmaat voorop in de vroege vlucht. In de finale (sector 6) sprong hij in zijn eentje naar de kopgroep, waarna hij op Carrefour de l'Arbre zelf demarreerde. Een grote voorsprong had hij nooit, maar hij werd ook niet echt meer bedreigd. "Nooit gedacht dat mijn vorm al zo goed zou zijn, dat ik hier al kon meedoen voor winst", glunderde hij achteraf. "Al was deze klassieker wel een doel op zich."

Pidcock gaat volgende winter trouwens voor het Telenet-Fidea van Sven Nys rijden. Nys onderhandelt al langer met de regerende juniorenveldritwereldkampioen bij de junioren. Zo nodigde hij in februari nog Trek-Segafredomanager Luca Guercilena mee uit op de koffie met Pidcock. Onder meer Crelan-Charles (team Nuyens, met onder meer Van Aert) en Marlux-Napoleon Games (Mettepenningen) waren waardige opponenten, maar hij zet in september dus de de stap naar de beloften in het team Nys. Hij tekent er heel binnenkort een overeenkomst voor twee jaar. Daarna zou hij vol op de weg focussen.

In de zomer zal hij vooral met de Britse nationale ploeg aan het werk zijn, in combinatie met een 'mixed' team. Pidcock zelf bevestigde ondertussen dat hij 'rond' is. "Mijn keuze is gemaakt, maar ik moet binnenkort wel nog mijn krabbel zeggen", vertelde hij. "Ik kan helaas nog niet zeggen in welk team." Telenet-Fidea, dus...


Foto RPM Cycling / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!