Happy Dog Cat

Achtste voor Sanne Cant, ondanks verbazend sterke Verdonschot

Achtste voor Sanne Cant, ondanks verbazend sterke Verdonschot

Sanne Cant heeft haar Belgische titel nog maar eens verlengd. Voor de achtste keer op rij deed ze dat. Al kreeg Cant in Oostende meer tegenstand dan verwacht van de jonge Laura Verdonschot, die zilver én de beloftentitel pakt. Tess Van Loy pakte de titel bij de junioren.

Ellen Van Loy kwam in Oostende te kort om mee te doen voor winst. Jolien Verschueren blijkt nog steeds te sukkelen als het op techniek aankomt. En Alicia Franck is nog een maatje te klein om te duelleren met de toppers. Dus werd het BK 2017 een tweestrijd tussen gevestigde waarde Sanne Cant én de piepjonge Laura Verdonschot.

Verdonschot, die in het verleden al vaak ontgoochelde op belangrijke afspraken, heeft dit jaar enorme stappen gezet en op een paar maanden tijd de kloof met de top zo goed als gedicht. En dat was in Oostende wel heel duidelijk. Ondanks een val op drie ronden van het einde, wroette ze zich terug naar het wiel van Cant om zelfs even aan de leiding te gaan fietsen.

Maar Cant bewees eerder al dat ze in staat is om een finale naar haar hand te zetten. Remember Essen, waar ze in de finale de wereldtop schaakmat zette. Dat deed ze op de Wellingtonrenbaan ook met Verdonschot. In de laatste technische passages reed ze metertje per metertje weg van de Limburgse om uiteindelijk met een handvol seconden voorsprong haar achtste titel te pakken.

"Nederlaag was zware teleurstelling geweest"

"Dit heeft bloed, zweet en tranen gekost", aldus Cant na afloop. "Wellicht mijn zwaarst bevochten Belgische titel ooit. Een van de lastigste ook. Maar voor mij is dat geen echte verrassing. Laura toonde onder meer in Loenhout en Baal dat ze in topvorm verkeert. En ze kan ook nog eens goed draaien en sturen. De zandstrook was voor ons bovendien niet lang genoeg om het verschil te maken."

Cant vertrekt nu naar Spanje, waar ze zich gaat voorbereiden op het WK in Bieles. "Daar kan ik de batterijen opnieuw opladen, ja. Uiteraard ben ik blij met deze titel, maar ik moet ook toegeven dat een nederlaag hier een zware teleurstelling was geweest."

"Gemiste kans"

Laura Verdonschot sprak toch van een gemiste kans. "Natuurlijk kan ik hier mee leven. Ik ben zelfs super blij. Anderzijds zat er misschien goud in. Ik voelde me heel sterk vandaag. Maar Sanne was in de slotfase inderdaad net dat tikkeltje sterker en kon mits een andere bandenkeuze iets meer risico nemen. Ze is zeker de verdiende kampioene. Maar ik hoop haar in de toekomst toch nog dikwijls het vuur aan de schenen te mogen leggen."

Ellen Van Loy werd dus knap derde, Jolien Verschueren viel als vierde net naast het podium, weliswaar al op meer dan anderhalve minuut van Cant. Loes Sels en Alicia Franck werden vijfde en zesde. Op het podium kreeg Laura Verdonschot naast haar zilveren pak ook nog eens een gouden exemplaar om de nek, als Belgisch beloftenkampioene. Tess Van Loy pakte de titel bij de meisjes jeugd.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!