Eli Iserbyt houdt na hevige strijd Thijs Aerts af. Camps beste junior

Eli Iserbyt houdt na hevige strijd Thijs Aerts af. Camps beste junior

Eli Iserbyt heeft in Baal de zevende manche in de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften gewonnen. Dit na een hevige strijd met Belgisch kampioen Thijs Aerts, die perfect op tijd klaar lijkt om volgende week zijn titel te verdedigen. Quinten Hermans werd derde. Jelle Camps was de beste junior.

Aerts reed in de aanvangsfase vlot weg van de concurrentie en had na vier van de zeven ronden een voorsprong van twintig seconden verzameld op een groepje met Iserbyt, Quinten Hermans, Adam Toupalik, Gosse van der Meer en Nicolas Cleppe. Moment waarop Iserbyt zich vol overgave op de kop zette bij de achtervolgers. Toupalik en Hermans konden nog even mee in zijn spoor, maar moesten vervolgens toch afhaken. De wereldkampioen reed dan in één ruk tot bij Aerts. In de slotronde zette Iserbyt zijn concurrent constant onder druk, maar deze laatste weigerde te breken. Pas bij de balkjes moest hij enkele lengten prijsgeven die hij vervolgens niet meer kon goedmaken.

“Ik was in de voorlaatste ronde net voor die balkjes komen aansluiten bij Thijs en daardoor had ik gezien dat hij daar van de fiets stapte. Ik wist dus dat op die plaats mijn beste kans lag”, zei Iserbyt, die volgende week het BK bij de profs afwerkt. “Ik heb wel niet echt tot daar gewacht in de laatste ronde. Ik probeerde Thijs de hele ronde lang onder druk te zetten en enkele keren slaagde ik er ook in om enkele lengten te nemen, maar hij bleek heel taai en kwam telkens weer terug. Ik ben dus echt wel diep moeten gaan. Ik had het er vandaag nog net iets meer voor over om dat te doen. Afgelopen nacht is René De Clercq, vader van Mario en grootvader van Angelo, overleden. Ik wil deze overwinning dan ook aan hen opdragen, als lichtpunt in voor hen moeilijke tijden.”

"Eindzege binnen bereik"

Meteen is Iserbyt zo goed als zeker van de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee. Enkel Nicolas Cleppe kan hem met een achterstand van 4:56 mathematisch nog bijbenen, maar dan moet die al rekenen op pech van Iserbyt. “Die laatste wedstrijd moet nog altijd gereden worden, maar ik heb er uiteraard wel een goed oog in dat het zal lukken”, besloot Iserbyt.

Thijs Aerts was zichtbaar ontgoocheld dat hij de overwinning na een heel sterke prestatie nog uit handen had zien glippen. “De balkjes waren er net te veel aan”, aldus de Belgische kampioen. “Door te springen nam Eli enkele lengten en die kreeg ik niet meer dicht. Hem voor die balken passeren zat er ook niet echt in, want hij trok wel heel stevig door in die slotronde. Toch had ik nog voldoende over om zijn spoor te houden."

"Toen ik zag dat mijn voorsprong begon te slinken, had ik op zeker moment beslist om hem te laten terugkeren en alles op de finale te zetten. Jammer dat het net niet lukte om te winnen. Deze prestatie is wel goed voor het vertrouwen met het oog op het BK in Oostende, maar daar zullen we wellicht een heel ander parcours krijgen. Ik voel me de jongste tijd wel goed, sinds een stage op Mallorca eigenlijk, maar het zou toch ook eens een overwinning mogen opleveren.”

Nieuweling Luke Verburg al zeker van eindwinst

Bij de nieuwelingen is de Nederlander Luke Verburg al zeker van de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee. Hij won na de wedstrijden in Hamme en Loenhout nu ook de derde van vier manches en kan niet meer worden bijgehaald. In Baal sloeg hij al in de aanvangsronde een kloof in het gezelschap van Ryan Cortjens. Ook Salvador Alvarado kwam nog even aansluiten, maar in de tweede wedstrijdhelft nam Verburg duidelijk afstand. Cortjens finishte als tweede, Alvarado als derde en Thibau Nys was voor eigen volk heel tevreden met de vierde plaats.

Jelle Camps was in Baal de beste bij de junioren. Na een snelle start kreeg hij zijn kersverse ploeggenoot Florian Vermeersch en de Spanjaard Jofre Cullell Estape mee in zijn spoor. Tot halverwege de wedstrijd bleven de drie samen, daarna maakte Camps het verschil.

Cullell Estape bleef wel aardig in de buurt en zag zijn vechtlust beloond met de tweede plaats. Thymen Arensman reed nog naar de derde podiumplaats, voor Andreas Goeman en Vermeersch.


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Vind uitslagen GP Sven Nys en klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!