Velofollies 2024

Blij weerzien met Zdenek Stybar in Loenhout

Blij weerzien met Zdenek Stybar in Loenhout

De eindejaarsperiode is traditioneel een drukke periode voor veldritfans. Morgen staat in Loenhout de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma. Voor drievoudig wereldkampioen Zdenek Stybar wordt het een blij weerzien met de cross.

Drie jaar geleden veroverde Zdenek Stybar in het Nederlandse Hoogerheide zijn laatste van drie wereldtitels in het veldrijden, maar de voorbije twee seizoenen dook hij slechts twee keer op in de cross. Morgen (29 december) rijdt de Tsjech van Etixx-Quick.Step in de Azencross in Loenhout zijn eerste van twee veldritten in de eindejaarsperiode.

"Het wordt afzien in een fantastische sfeer"

Stybar kijkt er met veel zin naar uit. “Ik ben vandaag al even gepasseerd voor een kleine verkenning. Het was al een aantal jaren geleden dat ik er nog gereden heb, maar veel is er niet veranderd. Donderdag wordt het voor mij opnieuw een beetje thuiskomen. In deze wereld ben ik groot geworden. De ploeg heeft me zelfs een camper ter beschikking gesteld om me helemaal te kunnen onderdompelen in de sfeer.”

De enige zege van Stybar in Loenhout dateert al van 2008. Van 2007 tot 2013 stond hij ook nog vijf keer op het podium. “Ik hou heel veel goede herinneringen aan deze wedstrijd over. De sfeer in Loenhout is ieder jaar fantastisch, daarom heb ik in deze periode ook voor deze wedstrijd gekozen. Ik wil er nog eens echt van genieten, het gevoel hebben dat ik nog eens veldrijder ben.”

Ambities koestert Styby niet. “Ik zie het tussen de kerstfeestjes door als een leuke afwisseling op mijn trainingen op de weg. Het zal sowieso moeilijk zijn om hier iets te tonen. Ik start op de laatste rij en met het oog op het wegseizoen wil ik bovendien geen risico’s nemen. Dat wil echter niet zeggen dat ik hier aan vijftig procent zal rondrijden. Een uur lang zal ik de gashendel helemaal opendraaien. Het wordt afzien, maar dan wel in een fantastische sfeer. Of het voor mij een voordeel is dat het een droog parcours is? Het zou een voordeel zijn als de wedstrijd maar een half uur duurde”

Troonopvolgers

Zonder tegenslag wordt het in Loenhout een nieuwe strijd tussen Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel. Wat denkt Stybar van zijn troonopvolgers? “Misschien had ik ze vroeger wel aangekund”, lacht de Tsjech. “Maar nu zal ik ze niet kunnen volgen. Ach, ik heb nooit met hen gereden, het is dus moeilijk om me met hen te vergelijken. Het zijn allebei toppers die de cross domineren. Een foutje beslist vaak over wie de wedstrijd wint.”

Foto: ©Photopress.be / Tekstbron: Golazo

Vind info Azencross Loenhout via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!