Flandriencross: wereldkampioene dames U23 voor het eerst in ons land sinds WK

Flandriencross: wereldkampioene dames U23 voor het eerst in ons land sinds WK

Herinnert u zich haar nog? Die sympathieke spring-in-'t-veld die begin dit jaar behoorlijk verrassend wereldkampioene bij de dames U23 werd? Zondag zal Evie Richards voor het eerst opnieuw te zien zijn in ons land. In de Flandriencross in Hamme neemt ze het op tegen Sanne Cant en co.

Onze landgenote Femke Van Den Driessche was die bewuste zaterdagmiddag in Zolder topfavoriete op het WK dames beloften. We weten ondertussen wat verkeerd is gelopen met de Oost-Vlaamse. De titel ging er naar de Britse Evie Richards, toen pas 18 en vooral in het mountainbiken actief.

Na een lange solo haalde Richards het van de Tsjechische Nikola Noskova en de Nederlandse Maud Kaptheijns. Voor de Britse was het zowaar haar eerste internationale confrontatie in het veld. Na afloop ontpopte ze zich tot een bijzonder sympathieke spring-in-'t-veld en toonde ze zich dolgelukkig met haar regenboogtrui.

Morgen in Zeven rijdt ze haar eerste wereldbekermanche in het Duitse Zeven, zondag in Hamme staat ze eindelijk ook opnieuw aan de start van een wedstrijd in België. Richards is ondertussen een jaartje ouder, maar moet het in de buurt van de Mirabrug -net als in Zeven trouwens- wel opnemen tegen de absolute toppers.

Cant vs De Jong

De dames rijden in de Wereldbeker overigens in één en dezelfde categorie, hoe jong ook. Favorietes in Hamme zijn Sanne Cant en Thalita de Jong, wereldkampioene bij de dames elite. De Jong won de DVV-opener in Ronse en moest op 1 november op de Koppenberg alleen Jolien Verschueren voor zich dulden.

Wil Cant haar opties op het eindklassement gaaf houden, zal ze in Hamme een goede beurt moeten maken. In de tussenstand volgt de Lilse op 2’39” van De Jong.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Info Flandriencross via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!