Sanne Cant ook in Hasselt aan de winnende hand

Sanne Cant ook in Hasselt aan de winnende hand

Sanne Cant verzamelt de jongste tijd gretig overwinningen. Ook in Hasselt was de Belgische kampioene duidelijk de beste. In de tweede wedstrijdhelft reed ze vlot weg van Ellen Van Loy. Op grote achterstand werd Elle Anderson derde.

De start van Cant was nochtans niet goed. Jolien Verschueren en Christine Majerus leken een valse start te veroorzaken, maar de jury floot hen niet terug. Cant was de enige die duidelijk misbaar maakte en dat kostte haar een tiental plaatsen. Ze kon echter snel opschuiven en op het einde van de openingsronde kwam ze al in het spoor van Majerus, dit met een handvol seconden achterstand op Van Loy.

Dat kloofje dichtte ze ook vlot, even bleven de twee samen, maar net voorbij half koers moest Van Loy toch passen bij een versnelling van Cant. Meteen lagen de eerste twee podiumplaatsen vast. Voor de derde podiumplaats leek Majerus lang over de betere papieren te beschikken, maar na een zadelbreuk in de op één na laatste ronde moest de Luxemburgse toekijken hoe de Amerikaanse Elle Anderson dat plaatsje overnam.

“Het was een duidelijke valse start”, beklemtoonde Cant ook achteraf. “Ik protesteerde, maar de herstart kwam er niet. Ondertussen verloor ik wel een tiental plaatsen. Gelukkig kon ik vrij snel opschuiven en ook de kloof naar Ellen kreeg ik snel gedicht. Ik heb vervolgens ook niet te lang gewacht om het initiatief te nemen. Eens het verschil gemaakt, heb ik niet te zot meer gedaan. Zondag volgt in Koksijde nog een wedstrijd van een ander kaliber. Dat is een heel belangrijke afspraak voor mij. Hopelijk levert het een gelijkaardig resultaat op, maar gemakkelijk zal het niet zijn.”

Zeges voor Tom Pidcock en Witse Meeussen

In de jeugdcategorieën waren de overwinningen voor Tom Pidcock en Witse Meeussen. Europees kampioen Pidcock kreeg bij de junioren wel verrassend veel weerwerk van Arne Vrachten, die gedurende vijf van de zeven ronden gelijke tred hield. Pas in de slotfase moest hij de Brit dan toch laten gaan. Sander Lemmens werd derde.

Ook een pittige strijd bij de nieuwelingen, waar Witse Meeussen en Ryan Cortjens tot de slotronde aan elkaar gewaagd bleken. Na een duel schouder aan schouder trok Meeussen aan het langste eind. Zijn ploeggenoot Dante Coremans eiste de derde podiumplaats op, net voor Thibau Nys.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!