Katie Compton oppermachtig in Wereldbeker in Iowa City

Katie Compton oppermachtig in Wereldbeker in Iowa City

De Amerikaanse Katie Compton heeft met groot overwicht de tweede manche van de Wereldbeker gewonnen. Op het zware parcours was ze geen partij voor de tegenstand. De Belgische meisjes moesten net als in Vegas vrede nemen met een figurantenrol.

Sanne Cant en Sophie de Boer namen een prima start op het modderige parcours in Iowa City. Maar beide meisjes zakten snel wel. Al na één rondje zonderde een kwartet zich af: Katie Compton, Katerina Nash, Caroline Mani en Catharine Pendrel, de mountainbikester.

Lang zouden de vier echter niet samenblijven. Op de zware Mount Crumpit moesten zowel Mani als Pendrel de rol lossen. En toen -bij het ingaan van de derde van amper vier ronden- ook Nash moest afhaken met een kapot versnellingsapparaat, had Compton de weg vrij naar haar 23ste wereldbekerzege uit haar carrière. Ze neem meteen ook de leiderstrui in het regelmatigheidscriterium over van Sophie de Boer, winnares in Las Vegas.

Belgische dames 13de, 14de en 15de

In de strijd voor de tweede plaats toonde de Française Caroline Mani zich de sterkste van Kaitlin Antonneau. Pechvogel Nash werd vierde, terwijl belofte Noble de top vijf volmaakte. Sophie de Boer werd zevende en zakt naar de derde plaats op de WB-ranking.

De Belgische meisjes speelden een figurantenrol: Sanne Cant werd 13de, op de voet gevolgd door Ellen Van Loy en Loes Sels. Joyce Vanderbeken werd als 19de afgevlagd. Opmerkelijk: de wedstrijd duurde amper 37 minuten, en dat is wel heel weinig voor een wereldbekermanche.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!