Lucinda Brand betrokken bij valpartij in Giro

Lucinda Brand betrokken bij valpartij in Giro

Lucinda Brand kwam in Urbino op ruim zestien minuten achterstand op winnares Clara Emond binnen. Maar daar was een goede reden voor. De Nederlandse was betrokken in een valpartij vroeg in de wedstrijd.

"Het wordt seffens toch wel even bij de dokter langsgaan", vertelt Brand aan de bus van Lidl-Trek. Het typeert trouwens de 35-jarige dat ze ondanks een handblessure (pink en ringvinger zaten in verband) nog even tijd voor ons vrijmaakt. En voor enkele jeugdige fans. "Nog voor de eerste klim lag ik al op de grond. Je mag dus wel stellen dat het vandaag beter kon. Meerdere rensters haakten in elkaar na wat duw- en trekwerk. Ik leek er nog aan te ontsnappen. Want ik kon tijdig stoppen. Helaas was dat zonder de rensters achter mij gerekend. Ze reden me gewoon omver."

Lucinda credit Lieven.jpeg (203 KB)

Met het roze voor ploeggenote Elisa Longo Borghini weet Brand en haar ploegmaats wat doen. "In het begin van de etappe probeer je steeds mee te schuiven als er grotere groepen dreigen te ontsnappen. Zoiets kruipt, zeker met deze hitte, niet in je kleren. Maar het is natuurlijk wel fijn voor Elisa en het team dat we het klassement aanvoeren."

Veel warm water zal er niet uit de douches lopen in de bus veronderstellen we. "Nee, maar dat is dan ook het enige leuke hoor. Al zijn die temperaturen wel eigen aan de Giro. Weet je, in de bus is het snikheet. De douche is even een moment van verkoeling. Maar eerlijk gezegd ben ik blij dat we nu hier even in de schaduw stonden.", aldus Lucinda

Credits Lieven Verheyen in Urbino

Volg de berichtgeving op Veldritkrant klik hier

Alle info Giro d'Italia Women klik hier

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!