Gianni Vermeersch keert terug naar broers Roodhooft

Gianni Vermeersch keert terug naar broers Roodhooft

Gianni Vermeersch is onderdak. De 23-jarige West-Vlaming moest begin maart opstappen bij Marlux-Napoleon Games en keert nu terug naar de broers Roodhooft, waar hij eerder al voor uitkwam. Vermeersch zou echter niet voor ERA-Murprotec, noch voor BKCP-Corendon uitkomen.

Eerder las u al dat Gianni Vermeersch moest vertrekken bij het team van Jurgen Mettepenningen, waar hij de voorbije drie seizoenen actief was. De exacte reden van zijn 'ontslag' krijgt niemand te horen. Maar volgens Mettepenningen en zijn sponsors is de oorzaak zwaar genoeg om hem aan de deur te zetten. Dat Vermeersch nog tot eind 2017 onder contract lag, speelde daarin vreemd genoeg geen rol van betekenis.

Maar ondertussen ziet de toekomst er dus opnieuw een stuk rooskleuriger uit voor het Klerkense talent. Begin deze maand tekende Vermeersch immers een overeenkomst bij Ciclismo Mundial, de overkoepelende bvba van de broers Roodhooft dat zowel ERA-Murprotec als BKCP-Corendon huisvest.

Peter Bauwens

Twee opmerkelijke vaststellingen: Vermeersch reed eerder al voor BKCP (van 2011 tot half 2013) en werd toen de laan uitgestuurd wegens 'te speels' (lees: na het uithalen van een aantal kwajongensstreken). De West-Vlaming was toen amper 20 en de broers Roodhooft hebben de akkefietjes van destijds dus met de spreekwoordelijke mantel der liefde bedekt.

En gelukkig maar, want het zou zonde zijn mocht een talent als Vermeersch verloren gaan. Al moet gezegd dat ook Peter Bauwens, teammanager van Superano Ham-Isorex-Tarteletto, interesse had. Maar Vermeersch koos dus voor Ciclismo Mundial.

Voorlopig zonder sponsor

Tweede vaststelling: Vermeersch zal in principe niet voor BKCP-Corendon (met Mathieu van der Poel als kopman), noch voor ERA-Murprotec (met Laurens Sweeck als uithangbord) uitkomen. Dat betekent concreet dat Vermeersch momenteel op stage in Mallorca in zijn eentje, in een neutrale uitrusting en op een Colnago-fiets rondrijdt. En wat zijn zomerprogramma betreft mag hij voorlopig alleen aan individuele profkoersen deelnemen.

Wellicht een aanwijzing dat de broers Roodhooft een extra geldschieter hebben gevonden en op die manier volgende winter met een derde (eenmans)team het veld zullen induiken. Maar daar krijgen we voorlopig geen bevestiging van.

"Het belangrijkste is dat Gianni opnieuw zorgenvrij kan trainen", aldus vader Vermeersch. "En prof kan blijven. Daarnaast hebben we alle vertrouwen in Philip en Christoph. We zien wel in welk shirt en op welke fiets hij in september kan crossen. Ondertussen zijn we op zoek naar een gastteam, zodat Gianni op die manier eventueel aan een kleinere rittenkoers kan deelnemen in zijn voorbereiding op het crossseizoen."

Foto: ©Photopress.be - FB GianniVermeersch / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!