Mettepenningen wil af van Vermeersch, maar die ligt nog onder contract

Mettepenningen wil af van Vermeersch, maar die ligt nog onder contract

Jurgen Mettepenningen en Marlux-Napoleon Games willen af van Gianni Vermeersch. Alleen... de 23-jarige West-Vlaming ligt nog bijna twee jaar onder contract. Hoe dat 'probleem' zal opgelost worden, zal de komende weken moeten blijken..

Vorig seizoen moest het team van Jurgen Mettepenningen wat inbinden. Klaas Vantornout was Belgisch kampioen geworden, Michael Vanthourenhout wereldkampioen bij de beloften en ook Kevin Pauwels had een goede winter achter de rug. Die puike resultaten hadden hun gevolg op de loonlast van het toenmalige Sunweb-Napoleon Games. Dus moesten twee van de vier andere profs de deur uit. Tim Merlier (naar Vastgoedservice) en Jim Aernouts (naar Telenet-Fidea) mochten vertrekken, Dieter Vanthourenhout (broer van Michael) en Gianni Vermeersch konden bijtekenen.

Maar zie, het kan verkeren. Amper twaalf maanden later wil Mettepenningen nu ook van Vermeersch af. Mettepenningen stak de voorbije weken niet onder stoelen of banken dat hij zijn team verder wil uitbouwen rond Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. En Vermeersch past niet meer in dat plaatje. Eén probleem: Vermeersch heeft nog een contract tot eind 2017. Wil Mettepenningen zich niet op extra kosten jagen, lijkt de enige optie ons dus om de West-Vlaming naar een concurrerend team te versassen.

ERA-Murtprotec en Telenet-Fidea?

Mettepenningen polsende naar een stand van zaken, luidt het: "Ik heb nog niet gesproken met Gianni. Momenteel is hij op reis. Als hij terugkomt, zit ik met hem aan tafel om zijn seizoen te evalueren." Pas na wat aandringen, bevestigt hij: "Oké, een mogelijke verhuis is één van de punten waar we het zullen over hebben." Nog wat later krijgen we toch nog wat meer uitleg. "Ik heb inderdaad aan Gianni laten weten dat onze wegen scheiden zodra hij een ander team vindt."

Maar er zijn uiteraard geen 25 veldritteams. Dus wordt het toch koffiedik kijken wie voldoende interesse heeft. Naar verluidt zouden Era-Murprotec (het tweede team van de broers Roodhooft met Laurens Sweeck als kopman) en Telenet-Fidea (met Sven Nys als kersvers manager) een eventuele overgang wel zien zitten. Alleen krijgen we voorlopig bij geen van beide teams bevestiging. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!