Lars Boom nu ook officieel in Nederlandse WK-selectie

Lars Boom nu ook officieel in Nederlandse WK-selectie

We gaven het een paar dagen geleden al aan: Lars Boom stoomde zich Down Under helemaal klaar voor het WK veldrijden. Dat is intussen bevestigd: bondscoach Johan Lammerts nam de Astanarenner op in zijn achttal voor Heusden-Zolder.

Boom reed de afgelopen week de Tour Down Under. Daar reed hij zoals gepland zelfs een dagje in de aanval. Vandaag vliegt hij vanuit Adelaide terug naar Nederland. “De bondscoach heeft me in de selectie opgenomen van het WK. Daar ben ik blij om”, zegt Boom in Australië aan De Telegraaf. “Van de week hoop ik dat de laatste pijntjes verholpen worden, zodat ik fit in Zolder aan de start verschijn. Ik koester niet meteen podiumambities, maar ik kan wel een mooi WK rijden.”

“Ik heb Lars geselecteerd op basis van zijn verleden als veldrijder”, zegt de Nederlandse bondscoach. “Hij is voormalig wereldkampioen in alle categorieën. Ondanks zijn mindere wedstrijden bij zijn terugkeer in december wil ik hem graag deze kans geven.”

Grootste delegatie

Wel opmerkelijk: Nederland heeft bij het WK elite recht op acht deelnemers. Een mogelijkheid die bondscoach Lammerts optimaal benut. Het achttal bestaat uit Thijs van Amerongen, Lars Boom, Stan Godrie, Mathieu en David van der Poel, Lars van der Haar, Niels Wubben en Corné van Kessel.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!