Lars Boom doet in Down Under wat hij aankondigde

Lars Boom doet in Down Under wat hij aankondigde

Begin december al verkondigde Lars Boom dat in de Tour Down Under verder zijn conditie zou aanscherpen met het oog op het WK veldrijden. "Ik zal zeker eens mee gaan in een vroege vlucht", vertelde hij aan Veldritkrant.be. Daar heeft de Vlijmenaar vorige nacht dus werk van gemaakt.

In de eerste drie ritten van de Tour Down Under hield Boom zich rustig. In de vierde etappe leek Boom zich een eerste keer te te testen. In de venijnige etappe naar Victor Harbor finishte de Astanaprof op een meer dan verdienstelijke 17de plaats.

En dat bevestigde Boom vannacht in de vijfde rit, met de aankomst op Willunga Hill. Boom trok met drie gezellen in de aanval. Het kwartet pakte tot 4'40" op het peloton, maar werd aan de voet van de helling toch opnieuw ingerekend. "We hebben toch een dagje goed tempo gemaakt", aldus Boom na afloop tegen de collega's van Telesport. "Helaas was de voorsprong net niet groot genoeg."

"Minder rugpijn"

Ongetwijfeld was deze etappe toch een opsteker voor de Nederlander, die bovendien aangaf -in tegenstelling tot de eerste dagen in Australië- veel minder last te hebben van een pijnlijke rug. Verwacht wordt nu dat Boom nog dit weekend terugvliegt naar Nederland en volgende zondag aan de start van het WK veldrijden staat. Wellicht in dienst van Mathieu van der Poel en Lars van der Haar, de speerpunten van de Nederlandse selectie. Die wordt eerstdaags bekendgemaakt.

Foto en tekst: ©NicoDick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!