Isolteam - nieuws

Joeri Adams, of een 'kampioen' die geen kampioen wilde worden

Joeri Adams, of een 'kampioen' die geen kampioen wilde worden

Hoe ontgoocheld kan je zijn als je Belgisch kampioen wordt? Vreemde vaststelling, toch. Joeri Adams werd dan wel kampioen in de categorie elite zonder contract, maar kwam niet zegevierend over de streep. Ook op het podium kregen we alleen een donderwolk te zien.

Bij de elite zonder contract in Lille ging de zege dus naar Joeri Adams. “Maar blij zijn is moeilijk”, aldus de Kempenaar, die op 1 januari zijn profcontract verloor. Ploegmaat en uittredend kampioen Jan Denuwelaere werd tweede, Kevin Cant kreeg brons.

Adams weigerde aan de streep het zegegebaar te maken (zie foto rechts), stond er beteuterd bij op het podium en trok die lijn door op de persconferentie. “Ik kan niet honderd procent gelukkig zijn, want ik ben geen prof meer. Deze titel is eigenlijk een bevestiging dat ik een stap terug heb moeten zetten. En dat is moeilijk te aanvaarden. Ik was vandaag ook meer gefocust op een mooie uitslag tussen de elite, dan op een titel bij de elite zonder contract.”

“Ik hoop dat ik snel weer een profcontract krijg”, gaat Adams verder. “Zoniet zal ik iets anders moeten zoeken. Er moet nu eenmaal brood op de plank komen. Eventueel probeer ik prof te worden met privé-sponsors.”

Vraag is echter of Adams zich met zijn 'statement' en houding populair maakt bij eventuele geïnteresseerden...

Denuwelaere: "Terechte kampioen"

Denuwelaere kwam een halve minuut later als tweede over de streep en moet zijn driekleur afstaan. “Joeri reed voorop en ik kon moeilijk vol rijden achter mijn ploegmaat. Maar uiteindelijk kon ik ook niet beter”, aldus de West-Vlaming.

“Joeri is dan ook de terechte kampioen. Ik verloor veel te veel tijd in de technische zone met al die lussen”, besluit Denuwelaere. De bronzen medaille bij de elite zonder contract ging naar Kevin Cant. Kenneth Van Compernolle en Angelo De Clercq vervolledigen de top vijf.


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NielsRouvrois & NicoDick
Zoeken

Newsfeed zin om te adverteren AGB 24/24

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031