Seizoen voorbij voor Wietse Bosmans

Seizoen voorbij voor Wietse Bosmans

Wietse Bosmans blijft op de sukkel met de gezondheid. Na nieuwe bloedtesten werd vastgesteld dat hij chronisch drager is van de ziekte van Lyme. Er is ook positief nieuws: de kans op volledig herstel is 95 procent. "Ik blijf strijdvaardig."

Iets meer dan een jaar geleden werd al vastgesteld dat Wietse Bosmans met de ziekte van Lyme moest afrekenen. Maar ondertussen zijn we dus dertien maanden verder en is de -nog altijd maar 23-jarige- Kalmthoutenaar nog steeds niet de oude.

Bosmans knokte zich weliswaar opnieuw in de top 50 van de UCI-ranking, maar dat gebeurde met vallen en opstaan. Recent onderzoek wees nu uit dat Wietse chronisch drager is van de ziekte van Lyme. Hij mag meteen de rest van het seizoen op zijn buik schrijven. "Een nieuwe zware klap", vertelt vader Joris Bosmans. "Maar er is ook positief nieuws. En daar klampen we ons nu aan vast."

Professor De Meirleir

De BKCP-Corendonprof ging te rade bij professor De Meirleir, een autoriteit wat 'Lyme' betreft. En die vertelde Bosmans dat de kans op volledig herstel 95 procent is. "Eindelijk weten we wat er echt schort", aldus Joris Bosmans nog. "Maar om opnieuw de oude te worden, is er geduld nodig. Het immuniteitssysteem van Wietse is volledig aangetast, waardoor hij in competitie veel te snel in verzuring ging. Die bacteri├źn moeten nu vernietigd worden en dat zal tijd vergen."

Volgende week maandag start Bosmans met een antibioticakuur van zes weken. Aansluitend volgt een tweede kuur van nog eens anderhalve maand. Pas in februari zal een eerste evaluatie van zijn herstel plaatsvinden. Ondertussen mag hij 'bezig blijven', maar moet hij alle intensiteit vermijden.

De bijna 24-jarige Bosmans (die zowel in Koksijde 2012 als in Louisville 2013 zilver pakte op het WK beloften) blijft strijdvaardig. "Ik blijf knokkken om opnieuw mijn oude niveau te halen", klinkt het. "Dit is een donkere periode, maar ik weet nu wat er scheelt."

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!