Mathieu van der Poel op één week van comeback: 'ben benieuwd'

Mathieu van der Poel op één week van comeback: 'ben benieuwd'

De fans van Mathieu van der Poel moeten nog acht keer slapen. Dan maakt de wereldkampioen zijn langverwachte comeback in Koksijde. Ondertussen traint Van der Poel hard verder in Spanje. "Ik werk hier vooral duurtrainingen af."

Mathieu van der Poel vertoeft momenteel in Benicassim, de vaste Spaanse uitvalsbasis van het BKCP-Corendonteam, waar hij zich verder klaarstoomt voor zijn comeback. In zijn column in Het Nieuwsblad vertelt de jongste van de Van der Poel-broers hoe hij er zijn dagen vult.

"De voorbije week heb ik lange dagen op de fiets geklopt", zegt hij. "Duurtrainingen van vierenhalf uur, langer is voor de cross niet nodig. Maar het laat me toe een brede basis te leggen voor meer cross-specifieke trainingen in de laatste week richting Koksijde. Tussen die duurtrainingen door spendeer ik vooral tijd in de fitness. Ik voer mijn krachttrainingen heel geconcentreerd uit, zonder veel rust tijdens de sessies."

Zijn knie stelt het voorlopig goed. "Al is er nog steeds vochtophoping. Veel last heb ik daar niet van, al heb ik de knie wel al twee keer laten leeghalen."

In welke vorm van paraatheid Van der Poel volgende zondag in Koksijde aan de start zal staan, is ook voor Van der Poel een vraagteken. "Dat is heel moeilijk in te schatten. De voorbije week had ik hier Vincent Baestaens en Philipp Walsleben als trainingsgezellen, maar trainen is geen competitie. Ik ben best wel benieuwd." Voorlopig mikt de wereldkampioen op een toptienplaats. "Daar zou ik tevreden mee zijn en dat lijkt me ook realistisch."

Steunbetuiging

Ondertussen betuigde overigens ook Mathieu van der Poel zijn medeleven met de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs. "Pray for Paris", tweette hij vanuit Spanje. Dat deden ook tal van andere toppers, waaronder Sven Nys. Ook Veldritkrant.be doet hetzelfde...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!