Hansgrohe Superprestige stelde in Diegem zijn 34ste editie voor

Hansgrohe Superprestige stelde in Diegem zijn 34ste editie voor

Zondag wordt in het Nederlandse Gieten de 34ste editie van de Hansgrohe Superprestige afgetrapt. Gisteravond stond in Diegem de voorstelling op het menu. Belangrijkste nieuwigheden: de Ladies Trophy en de live-covering door Telenet en Sporza in plaats van VIER.

De 34ste jaargang van de Superprestige gaat dus in als de allereerste met een Ladies Trophy. Tot jolijt van Belgisch kampioene Sanne Cant. "Dit is een grote waardering voor ons, dames. Een stap in de goede richting", vertelde Cant. De zes beste dames verdelen een prijzenpot van 10.000 euro, waarvan 4000 euro voor de eindwinnares. Ook de mannen gaan er financieel op vooruit. De totale prijzenpot bedraagt nu 82.500 euro: de winnaar krijgt half februari een cheque van 30.000 euro mee naar huis.

De belangrijkste wijziging in de Superprestige is echter de vroegtijdige beëindiging van het contract met VIER, gevolgd door een verregaand partnership met Telenet. Vijf van de acht wedstrijden zullen op het open kanaal van Telenet worden uitgezonden, terwijl Ruddervoorde, Gavere en Hoogstraten door Sporza worden gecoverd.

"Speciallekes"

"En we gaan de weg van de F1 op", klinkt het bij Telenet. "De wedstrijden zijn voor elke abonnee gratis te bekijken op Playtime (kanaal 11), maar op PlaySports (het betalende kanaal) worden aanvullende beelden getoond die de kijker vroeger nooit te zien kreeg. 'Speciallekes', dus." Daarin wil Telenet deze winter fors investeren. Zo zullen in Gieten onder meer bepaalde crossfietsen voorzien worden van een cameraatje en wordt ook een camera over een rail boven het water geïnstalleerd.

Zondag wordt de Superprestige dus op gang geschoten in Gieten, daarna volgen respectievelijk Zonhoven, Ruddervoorde, Gavere, Francorchamps, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke. Alle toppers staan aan de start in de Nijslootsweg, al is Mathieu van der Poel bijzonder twijfelachtig voor de openingsmanche. Vandaag geraakte zelfs bekend dat aan een operatie gedacht wordt. Dat zou meteen betekenen dat de wereldkampioen nog een paar wedstrijden zou missen.

(Op de foto: Francis Bosschaerts (links), ondervoorzitter en Etienne Gevaert, voorzitter van de Superprestige)Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!