Velofollies 2024

Klaas Vantornout maakt kruis over BK-ambities

Klaas Vantornout maakt kruis over BK-ambities

Geen Klaas Vantornout in Leuven, vandaag. De West-Vlaming geraakt maar niet hersteld van zijn ziekte en startte een nieuwe antibioticakuur op. "Ik maak meteen een kruis over mijn BK-ambities", klinkt het ontgoocheld.

Klaas Vantornout blijft op de sukkel. De West-Vlaming van Sunweb - Napoleon Games werd ziek bij het begin van de kerstperiode en is nu, bijna drie weken later, nog altijd niet hersteld. Integendeel, Klaas begon aan een nieuwe antibioticakuur en start vandaag niet in Leuven.


“De beestjes in mijn lichaam willen maar niet dood”, zucht Vantornout. “Het blijft maar aanslepen. Zolang ziek zijn, dat is me nog nooit gebeurd. Voor Diegem voelde ik me beter, maar na die wedstrijd is het alleen maar achteruit gegaan. Ik word iedere nacht wakker van de keelpijn, heb veel slijmen en mijn bloedwaarden zijn rampzalig. Op Nieuwjaarsdag in Baal voelde ik me een wielertoerist. Eergisteren startte ik een nieuwe antibioticakuur van drie dagen, hopelijk doet die zijn werk.”


Een kruis door Leuven dus, maar meteen ook een kruis door de BK-ambities van Klaas, die twee jaar terug nog kampioen werd in Mol. “Toen ik voor Sint-Niklaas ziek werd, hoopte ik nog om in Erpe-Mere terug top te zijn. Maar gezien de omstandigheden komt die wedstrijd sowieso te vroeg, wat een goed resultaat betreft. En tegen Wout Van Aert is toch niets te doen. Neen, als ik in Erpe-Mere terug een goed gevoel kan opdoen, zou ik al lang tevreden zijn.”

Ook Cant, Adams en Denuwelaere out

Ook Sanne Cant is opnieuw ziek en past voor Leuven. Net als Jens Adams en Jan Denuwelaere. Ook zij zijn er straks niet bij in deze Soudal Classic
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!