Isolteam - nieuws

Duimen voor Wietse Bosmans, die wellicht kruis over seizoen maakt

Duimen voor Wietse Bosmans, die wellicht kruis over seizoen maakt

Sven Nys en Klaas Vantornout hervatten morgen in Diegem. Dat geluk heeft Wietse Bosmans niet. De jonge prof is hervallen van de 'ziekte van Lyme' en staat opnieuw op non-actief. "Misschien maak ik beter een kruis over mijn seizoen. Kwestie van mijn carrière niet te hypothekeren."

Toptalent, zonder meer, die Wietse Bosmans. Wel honderd keer vertelde zijn ploegleider Christoph Roodhooft ons de voorbije jaren over de fantastische testen die de Kalmthoutenaar aflegde. "Dat moet er vroeg of laat eens uitkomen", vulde Bosmans meermaals aan. "Als het maar eens wat mee zit."

Vorig seizoen toonde de tweevoudige vice-beloftenwereldkampioen al wat flitsen van zijn klasse bij de profs, wat hem in extremis een WK-selectie voor Hoogerheide opleverde, ook al kende hij dankzij een 'stom' ongeval met de crossmotor een manke en onvolledige zomervoorbereiding. Logischerwijze kende hij in de winter daardoor af en toe een dipje. Maar in het huidige crosspeloton -zonder Albert en Stybar en met een Sven Nys uit vorm- was Bosmans altijd goed geweest voor een topvijfplaats. Als belofte was hij overigens quasi de evenknie van leeftijdgenoot Lars van der Haar.

Maar dit seizoen kent Bosmans dus opnieuw pech. De 'ziekte van Lyme', is de boosdoener. Na weken van inactiviteit mocht hij hervatten in Antwerpen, Mol en Sint-Niklaas. Vooral in de Memorial Marc Van Landeghem in Recreatiedomein De Ster toonde hij snel opnieuw zijn talent met een podiumplaats. Derde, na Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels. De trein leek vertrokken. Niet dus...

Chronische vorm

"Een paar dagen later verschenen dezelfde symptomen van in het seizoensbegin. "Dokter zijn er nog niet uit wat er exact aan de hand is, maar de kans is niet onbestaande dat ik een chronische vorm van de ziekte van Lyme heb", vertelde Wietse aan Wielerflits.nl. "Dat zou meteen verklaren waarom ik me de ene dag slecht, en de andere dag goed voel. Er is in elk geval opnieuw een antibioticakuur van 30 dagen opgestart. Geraakt de ellende daarmee niet opgelost, moet ik naar Parijs of Berlijn om me te laten onderzoeken en moet ik zelfs vrezen voor mijn carrière."

Bosmans zal nu in elk geval niet het risico nemen té vroeg te hervatten. "Ik mag nu absoluut niet meer hervallen. Het zou leuk zijn als ik nog aan een paar wedstrijden kan deelnemen aan het einde van het seizoen, maar misschien kies ik er beter voor nu al te focussen op volgende winter."

"Mentaal zwaar"

Veldritkrant.be polste ondertussen nog eens bij Bosmans, die het vooral mentaal niet gemakkelijk heeft. "Ik kan momenteel echt niet de moed opbrengen naar wedstrijden te kijken op tv. Vorig jaar deed ik af en toe mee voor top vijf, top acht. In de veronderstelling dat dit seizoen Stybar en Albert er niet meer bij zijn. En dat Nys en Vantornout al een paar wedstrijden out zijn, moet een Wietse Bosmans op volle kracht altijd meedoen met de toppers. Dat doet pijn. Maar ik weet wat ik kan, en daar trek ik mij aan op. In de hoop dat ik hier definitief van verlost geraakt."

Wij duimen in elk geval voor de dorpsgenoot van Kevin Pauwels. Het zou zonde zijn, mocht het veldrijden na Albert en Stybar nu ook een derde talent van het toneel zien verdwijnen...

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930