Wout van Aert vervangt Zdenek Stybar in Versluys Cyclocross

Wout van Aert vervangt Zdenek Stybar in Versluys Cyclocross

De Bredense organisatoren zaten met de handen in het haar. Zdenek Stybar was immers -zoals al jaren- voorzien als dé publiekstrekker in Versluys Cyclocross, maar deze week vielen die plannen in het water. Wout van Aert helpt hen nu uit de nood... Bredene haalt opgelucht adem.

De Versluys Cyclocross kreunt al een paar jaar onder de drukke eindejaarsperiode. De toppers blijven er weg, uit schrik van 'de wedstrijd te veel' in de drukste week van het seizoen. Vrijdag 26 december staat de wereldbekermanche in Heusden-Zolder op het programma, op zaterdag dan Bredene en op zondag Diegem. Nog twee dagen later volgt Loenhout (30 december), waarna op nieuwjaarsdag ook nog eens Baal op de kalender staat.

"Allemaal klassementscrossen", klinkt het bij de toppers. "Met alle respect voor Bredene, maar dit kan er echt niet meer bij." In Bredene zelf hebben ze echter weinig uitwijkmogelijkheden op de kalender. Dus was het de voorbije jaren rekenen op jongens als Zdenek Stybar, Jan Denuwelaere, Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout.

Met het forfait van Stybar zaten de organisatoren van de 'Ereprijs Paul Herygers' dit jaar nu echt met de handen in het haar. Maar ondertussen heeft Wout van Aert zich aangeboden als de reddende engel. "Ook met Tom Meeusen, Bart Wellens en Jens Adams wordt nog onderhandeld", klinkt het. "Maar met Wout als extra publiekstrekker zijn we alvast zeer gelukkig."

Foto's: ©PatjeCosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!