Koksijde: Wout van Aert meteen in de voetsporen van Albert

Koksijde: Wout van Aert meteen in de voetsporen van Albert

Na de Koppenbergcross heeft toptalent Wout van Aert een tweede klassieker gewonnen In zijn allereerste wereldbekermanche uit zijn carrière bij de profs vermorzelde Van Aert de tegenstand met een lange solo. Kevin Pauwels wordt de nieuwe leider in het WB-klassement.

Straffe stoot van Wout van Aert. Zonder meer een klasse apart, de 20-jarige Lillenaar. Tot halfkoers duldde hij het gezelschap van zijn generatiegenoot Mathieu van der Poel (ook al een straf nummer van de jonge Nederlander), maar de ex-ploegmaat van Niels Albert -de voorbije week wat ziekjes- moest in de tweede koershelft de duimen leggen voor de nieuwe poulain van de Tremelonaar.

In de slotfase zat zowaar geen spatje verval op Van Aert. Integendeel, hij liep steeds verder uit. Mathieu van der Poel werd in het laatste wedstrijdkwart nog opgeraapt én voorbij gefietst door een oprukkende Kevin Pauwels. Zo wordt Pauwels wel de nieuwe leider in het klassement van de Wereldbeker. Maar ook Van der Poel kon de Koksijdse arena met opgeheven hoofd verlaten.

Sven Nys kende zijn dagje niet. In de start schoot hij uit zijn klikpedaal en verzeilde zo in vijftiende positie. Hij rukte snel op naar de kop van de koers, maar beschikte blijkbaar toch niet over zijn beste benen. Toen Van Aert en Van der Poel verdapperden, was ook hij niet in staat te volgen. Nys zou uiteindelijk pas 15de finishen.

Ook Kevin Pauwels was best tevreden met zijn tweede plaats. Al was het maar omdat die hem de leidersplaats in de Wereldbeker oplevert. "Daar maak ik nu wel een doel van. Voorlopig is nog niets gezegd, maar ik sta toch een paar punten los. Het ziet er goed uit." Over de prestatie van Van Aert was ook Pauwels lovend. "Niets aan te doen, vandaag. De verdiende winnaar. Dit kon ik op mijn twintigste echt niet. Het toont alleen maar wat voor een talent Van Aert is.

Mathieu van der Poel mocht ondanks zijn terugval nog als derde mee op het podium. "Ondanks de ziektekiemen waar ik de voorbije week mee sukkelde, liep het in het eerste kwartier bijzonder goed. Vooral de zandstroken verteerde ik vlot. Maar op de tussenpassages wist ik snel dat Wout de beter was. Met dank aan die goede start sta ik toch nog op het podium. Even vreesde ik dat er mij nog meer zouden terugpakken. Gelukkig was het alleen maar Pauwels."


Video:©Julien Gielen, Foto's: ©PatjeCosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!