Nieuwe UCI-ranking: Gianni Vermeersch sluit top 50 af

Nieuwe UCI-ranking: Gianni Vermeersch sluit top 50 af

In Niel wordt vandaag strijd geleverd op de Jaarmarktcross. Er is ook een nieuwe UCI-ranking. Weinig wijzigingen voor het gros van de crossers. Dieter Vanthourenhout maakt een mooie sprong richting top 50, die wordt afgesloten door teamgenoot Gianni Vermeersch. Die haalt opgelucht adem.

Vandaag is er een nieuwe UCI-ranking vrijgegeven. Deze werd opgemaakt in navolging van het Europees kampioenschap van zaterdag laatstleden (lees link), en heeft enkel invloed op deelname aan de Wereldbekerwedstrijd in Milton Keynes.

Gianni Vermeersch haalt opgelucht adem

Weinig of geen verschuivingen voor het merendeel van de renners. Lars Van der Haar blijft op plaats één, gevolgd door Sven Nys. Tom Meeusen ziet zijn goede vorm en zege in Ruddervoorde beloond met een stek in de top drie. Ook goed nieuws voor Bart Wellens. De Kempenaar blijft 'status quo' op 44 en is dus naast Koksijde ook zeker geselecteerd voor de wereldbekerproef in Milton Keynes. Ook Gianni Vermeersch haalt opgelucht adem. De West-Vlaamse Sunweb-Napoleon Gamesrenner tuimelt van plaats 40 naar 50, maar mag net als Wellens naar de Britse WB-manche. Zowel in Koksijde als in Milton Keynes kunnen beide zich opnieuw proberen opwerken. Ben Berden zakt van 46 naar 48.

Dieter Vanthourenhout maakt de grootste sprong

Dieter Vanthourenhout maakt dankzij zijn overwinning in Lorsch een sprong van plaats 95 naar 76. Nog niet meteen goed om deel uit te maken van de wereldbekerselectie, maar toch een goede motivator om al eens de grens over te steken om een wedstrijd en er nog wat extra UCI-punten mee te pikken.

Vind de nieuwe UCI-ranking via link

Foto Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!